Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2070813310

Vragen van de leden Jan Jacob van Dijk en De Rouwe (beiden CDA) aan de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mevrouw Dijksma, over bekostiging van een dorpsschool. (Ingezonden 29 februari 2008)


1
Kent u de inhoud van de artikelen ´Ministerie stopt bijdrage Goingarijp' en `Skarsterlan laat dorpsschool niet vallen'? 1)


2
Is het waar dat u voornemens bent om de bekostiging voor onder meer het gebouw stop te zetten? Zo ja, bent u op de hoogte dat er dit jaar nieuwbouw plaatsvindt en dat de verwachting is dat er in oktober meer leerlingen naar deze school zullen gaan dan de minimumnorm van 23 leerlingen en bent u op de hoogte dat dit schoolgebouw meerdere functies vervult zoals dorpshuis?


3
Deelt u de mening dat juist in deze kleine gemeenschappen zulke voorzieningen van eminent belang zijn voor de leefbaarheid?


4
Ziet u mogelijkheden om in gesprek met de gemeente na te gaan in hoeverre er een tussenoplossing te vinden valt, zodat de bekostiging niet beëindigd hoeft te worden ten einde de ondergang van de school tegen te gaan?


1) Leeuwarder Courant 17 januari 2008 en Friesch Dagblad 18 januari 2008