Politie Zuid-Holland-Zuid

29/02 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 29-02-2008 o Persberichten district I

VERKEERSCONTROLE MET BELASTINGDIENST EN RDW
DORDRECHT Team Dordrecht West van de politie heeft op donderdag 28 februari tussen 09.00 uur en 15.00 uur in samenwerking met de Belastingdienst en de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) een verkeerscontrole gehouden op de Laan van London. De Belastingdienst inde voor 7039 euro aan openstaande bedragen en legde op vijf autos beslag. De politie schreef 39 bekeuringen uit voor onder andere geen rijbewijs, geen gordel om, geen apk gekeurde auto, gladde band, getinte ruit, niet handsfree bellen.

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT Een 14-jarige jongen is donderdagmorgen 28 februari door de politie aangehouden op de Noordendijk. Surveillerende agenten zagen hem op een fiets rijden zonder origineel slot. Ze lieten hem stoppen en controleerden de tweewieler. Deze werd in augustus 2005 weggenomen vanaf de Sint Jorisweg in Dordrecht. De tiener verklaarde op het politiebureau zich van kwaad bewust te zijn. Hij had de fiets van zijn vader gekregen die op zijn beurt naar het politiebureau werd gevraagd voor het afleggen van een verklaring.

PROEFRIT
ZWIJNDRECHT Een 56-jarige monteur uit Barendrecht is tijdens een proefrit met een motorfiets onderuit gegaan. Dit gebeurde op donderdagmiddag 28 februari 2008 omstreeks 15.50 uur in de Fruiteniersstraat. De man ging vanaf het bedrijf voor een proefrit de weg op en ging door onbekende oorzaak onderuit. Hij kwam met zijn hoofd op de grond terecht. Hij liep letsel op aan zijn hoofd en is voor behandeling per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

VEELPLEGERS
DORDRECHT Een 35-jarige vrouw uit Rotterdam is door politieagenten aangehouden wegens winkeldiefstal. Dit gebeurde op donderdagmiddag 28 februari 2008 omstreeks 16.25 uur in een winkel op de Voorstraat. Politieagenten zagen dat de vrouw parfum stal en de winkel verliet zonder te betalen. In haar tas troffen de agenten 7 flesjes parfum aan. 3 bleken te zijn gestolen in Dordrecht en de andere vier vermoedelijk in Rotterdam. De vrouw, die veelpleger is, is ingesloten. Ze wordt 29 februari 2008 voorgeleid aan de rechter commissaris. DORDRECHT Een 21-jarige man uit Rotterdam is aangehouden wegens diefstal van een blikje drank ter waarde van 1,55 uur. Dit gebeurde op donderdag 28 februari 2008 omstreeks 20.20 uur in een winkel aan het P.A. de Kokplein. Hij werd betrapt door een beveiligingsbeambte en overgedragen aan de politie. Deze namen de man, die veelpleger is, mee en sloten hem in. Hij wordt 29 februari 2008 voorgeleid aan de rechter commissaris.

VERVELEND
DORDRECHT Een 38-jarige man uit Dordrecht is aangehouden omdat hij zich vervelend gedroeg in het postkantoor aan de Johan de Wittstraat. Dit gebeurde op donderdagmiddag 28 februari 2008 omstreeks 17.30 uur. De man wilde geld, maar kreeg dit niet omdat zijn rekening geblokkeerd was. Er werd een nieuwe rekening aangemaakt, maar dan duurt het enige dagen voordat er geld kan worden opgenomen. De man bleef echter volhouden dat hij geld wilde. Politieagenten vorderden dat hij moest vertrekken. Daar voldeed hij niet aan en nam een dreigende houding aan. Met gepast geweld werd de man in de boeien geslagen en naar het politiebureau overgebracht. Hij is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

POGING INBRAAK WONING
DORDRECHT - Twee mannen, een van 18 jaar uit Nijmegen en een van 21 jaar uit Dordrecht zijn door politieagenten aangehouden wegens poging inbraak. Dit gebeurde op donderdagavond 28 februari 2008 omstreeks 20.00 uur in de Cannenburg. Een buurtbewoner hoorde glasgerinkel en zag een personenauto wegrijden. Hij belde daarop de politie. Bleek dat er aan de achterzijde van de woning een ruit was vernield. Politieagenten hadden een vermoeden van de mogelijke daders en gingen op zoek. Op de Domela Nieuwenhuisweg troffen ze een personenauto aan met daarin de verdachten. De 21-jarige werd aangehouden. De 18-jarige wist te ontkomen en rende weg. Hij had echter pech, want hij verloor zijn paspoort. Uiteindelijk werd hij aangetroffen in een woning van een vriend. De auto is in beslag genomen. De verdachten zijn ingesloten en de politie heeft de zaak in onderzoek.

VERNIELING RUIT
DORDRECHT Een 13-jarig meisje uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens vernieling van een ruit. Dit gebeurde op donderdagavond 28 februari 2008 omstreeks 20.30 uur op het Pearl Buck-Erf. Het meisje was met een groep jongelui bij een portiek van een flat. Tijdens het stoeien trapte het meisje de ruit kapot. Het meisje is na verhoor heengezonden. Overleg met de officier van justitie moet uitwijzen welke straf ze krijgt. In ieder geval zal ze de schade moeten vergoeden.

MISHANDELING
DORDRECHT Een 25-jarige man uit Dordrecht is aangehouden wegens mishandeling van een 24-jarige man uit Zwijndrecht. Dit gebeurde op vrijdagochtend 29 februari 2008 omstreeks 04.00 uur in een uitgaansgelegenheid aan de Houttuinen. Politieagenten kregen een melding dat daar onenigheid was geweest. De verdachte werd door een portier in bedwang gehouden en overgedragen aan de politieagenten. Bleek dat de verdachte tijdens een ruzie een glas in het gezicht van de 24-jarige man gooide. Deze liep daarbij licht letsel aan zijn neus op. De 24-jarige deed aangifte. De verdachte is na verhoor in de loop van vrijdagmorgen heengezonden. De politie heeft de zaak in onderzoek.