Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 29-02

BREDA, 29 februari 2008

Bredanaar vervoert twee kilo henneptoppen

BREDA: De politie heeft donderdgavond een 38-jarige Bredanaar aangehouden. Dat gebeurde kort voor 20.30 uur op de Oranjeboomstraat. Bij een verkeerscontrole rook een agent een sterke henneplucht in de auto. Met toestemming van de Bredanaar werd de auto doorzocht en in een vuilniszak troffen agenten bijna twee kilo henneptoppen aan. De verdachte is na verhoor op het bureau heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt. De henneptoppen zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Winkeldieven in de kraag gepakt

BREDA: Een 14-jarige jongen uit Oosterhout is bij een sportzaak aan de Ginnekenstraat aangehouden wegens winkeldiefstal. De jongen probeerde donderdagavond rond 20.00 uur een windjack mee te nemen zonder te betalen, maar dat plan ging niet door. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld; in overleg met Justitie wordt een passende straf gezocht.

BREDA: Bij een elektronicawinkel aan de Kruisvoort is donderdagavond kort na 20.30 uur een 29-jarige Roosendaler aangehouden. De man, die geregisteerd staat als veelpleger, had een geheugenkaartje in zijn zak gestoken, maar de beveiliging hield hem in de gaten.De Roosendaler is op het bureau in verzekering gesteld, conform de afspraken die de politie heeft met het Openbaar Ministerie als het gaat om veelplegers.

Verdachte van woninginbraak aangehouden

BREDA: De politie heeft donderdagavond rond 21.15 uur een 38-jarige Bredanaar aangehouden op het fietspad aan de Braakdonk. Een bewoonster van de Schippersdonk heeft donderdagavond aangifte gedaan van een woninginbraak waarbij diverse waardevolle goederen werden weggenomen. Een buurtbewoner zag donderdagavond enkele mannen door de wijk lopen die zich verdacht gedroegen en belde de politie. De politie onderzoekt de rol van de aangehouden Bredanaar bij de inbraak.

Politie houdt twee stappers aan in Bredase binnenstad

BREDA: In het horecatoezicht in de binnenstad van Breda heeft de politie donderdagavond- en nacht twee aanhoudingen verricht.

Een 18-jarige Bredanaar werd aangehouden wegens het mishandelen van een andere stapper, een 19-jarige man uit Hilversum. Het slachtoffer stond voor een kroeg aan de Potkanstraat en direct hard in het gezicht geslagen door de Bredanaar. De Hilversummer viel daarbij op de grond, mogelijk heeft hij een hersenschudding opgelopen. De Bredanaar is gezien de ernst van het feit ingesloten op het bureau en in verzekering gesteld.

De politie hield ook een 55-jarige Bredanaar aan die niet voldeed aan bevel of vordering. De dronken man was buitengezet bij een horecazaak aan de Havermarkt en bleef vervelend rondhangen. Agenten verzochten hem diverse malen weg te gaan, maar daaraan gaf hij geen gehoor.

Er werden ook nog achttien bekeuringen uitgeschreven: veertien voor foutief parkeren, drie voor wildplassen en een voor rijden in een gesloten verklaring.

Alcoholcontrole op drie locaties in Breda

BREDA: Op drie verschillende locaties in Breda heeft de politie donderdagavond- en nacht alcoholcontroles gehouden. Daarbij werden in totaal zeven bestuurders aangehouden wegen rijden onder invloed van alcohol. Dat gebeurde, nadat er 565 mensen een blaastest hebben gedaan. De zeven bestuurders zijn allen na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

De controle, waarbij achttien agenten werden ingezet en het team Zuid-West ondersteuning kreeg van de collega's van het team Roosendaal en het regionale Verkeershandhavingsteam. Begon rond 21.00 uur op de Liesboslaan. Daarbij mochten 312 bestuurders blazen, maar niemand had te veel gedronken. Wel werd nog een 20-jarige Bredase veelpleger aangehouden die stond gesignaleerd voor een winkeldiefstal. Hij zat als passagier in een gecontroleerde auto.

Op de Mastbosstraat werden tussen 00.15 en 02.30 uur zes bestuurders aangehouden. Zij scoorden waarden tussen 270 ug/l en 500 ug/l. In totaal bliezen 218 passanten. Het laatste uurtje van de controle stonden de agenten op de Ettensebaan om 25 mensen te controleren. Een van hen, een beginnende bestuurder, blies 120 ug/l, terwijl voor hem maximaal 88 ug/l is toegestaan.

BREDA: Een 59-jarige Bredase automobiliste werd kort na 03.30 uur aangehouden wegens rijden onder invloed. De vrouw was betrokken bij een materieel ongeval op Loevesteinstraat. Hoe dronken de vrouw was, zal nog moeten blijken, want een blaastest en een ademanalyse mislukten. Een bloedproef kon wel worden afgenomen, de uitkomst daarvan laat nog op zich wachten. Later bleek dat er nog twee beschadigde auto's stonden op de Marialaan, in de bocht naar de Zwijnsbergenstraat. Waarschijnlijk is de dronken automobilisten tegen die twee voertuigen gereden. De politie onderzoekt de zaak. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd.

Inbraak in supermarkt in Ulvenhout

ULVENHOUT: Bij een supermarkt aan de Chaamseweg is vrijdagmorgen kort voor 03.30 uur ingebroken. De dieven forceerden een ruit van de voordeur van het pand en gingen ervandoor met een geldkistje met een onbekend geldbedrag. De politie heeft een buurtonderzoek gehouden en bekijkt de mogelijke aanwezigheid van sporen in de supermarkt.

Dieven stelen as overleden moeder uit woning

BREDA: Bij een inbraak in een woning aan de Steenbroek donderdagavond hebben dieven de as van de overleden moeder van de bewoonster gestolen. De bewoonster belde rond 21.30 uur totaal overstuur naar de politie toen ze ontdekte dat er was ingebroken. De dieven hebben een zakje met as uit de urn gehaald en dat meegenomen. Daarnaast werden diverse waardevolle goederen als een tv, laptop en spelcomputer meegenomen. De politie spreekt van een laffe daad en neemt de inbraak hoog op. Er is een sporenonerzoek en buurtonderzoek gedaan.

Brand verwoest woning in binnenstad Breda

BREDA: In een woning boven een horecagelegenheid aan de Ridderstraat is vrijdagmorgen rond 09.30 uur brand uitgebroken. De bewoonster van de woning kon zichzelf in veiligheid brengen. Over de oorzaak van de brand, die ontstond op de tweede verdieping, is nog niets bekend. De brandweer had het vuur snel onder controle, persoonlijke ongelukken deden zich niet voor.

Auteur: Andre van den Hul