Gemeente Venlo


Burgemeester stapt op supportersbus naar Vitesse

29-2-2008

Vrijdag 29 februari speelt VVV uit tegen Vitesse, Arnhem. Burgemeester van Venlo Hubert Bruls, voetballiefhebber bij uitstek, gaat onze club daar aanmoedigen. En dat doe ik samen met de andere supporters van VVV. Ik rijd mee in de supportersbus en zoek een plaatsje in het supportersvak, aldus Bruls.

Het gemeentebestuur van Arnhem heeft Bruls uitgenodigd bij de wedstrijd aanwezig te zijn, in de business lounge, samen met nog andere genodigden. Bruls gaf daar graag gehoor aan, maar met zijn eigen spelregels. Niets zo mooi als de sfeer bij een voetbalwedstrijd tussen alle andere supporters in het vak, en in de bus ernaartoe. Daar moet je middenin zitten.

Bruls grijpt de gelegenheid aan om het nuttige met het aangename te verenigen. Als korpsbeheerder van de politie Limburg-Noord is hij verantwoordelijkheid voor de veiligheid en begeleiding van voetbalsupporters. Door mee te reizen in de supportersbus en de wedstrijd vanuit het vak te volgen (de eerste helft, in de pauze ga ik alsnog naar de business lounge) kan hij dat in de praktijk ervaren.

Als je bij het bepalen of vernieuwen van beleid uit eigen ervaring weet hoe het in de praktijk werkt en voelt, legt Bruls uit, is dat een meerwaarde. Dat levert beter beleid op, dat dichterbij de werkelijkheid staat dan wanneer je dat achter je bureau gaat zitten bedenken. Daarnaast vind ik het geweldig om samen met alle supporters de belangrijkste sportclub van Venlo aan te moedigen en ze naar de overwinning te helpen.

EINDE PERSBERICHT

Meer informatie:

Carina de Wijs
Adviseur bestuurlijke communicatie
tel. 077-359 6317
mobiel 06-14404490