Gemeente Urk

Urk biedt ruimte voor afbouw van 2e coaster Hartman Marine b.v.

Op verzoek van het lokale bedrijf Hartman Marine b.v. heeft de gemeente Urk besloten graag de ruimte te bieden voor de afbouw van een 2e coaster voor deze firma. Het af te bouwen schip met een lengte van bijna 100 meter wordt medio juni 2009 als casco in de Urker haven verwacht. Daar wordt het vervolgens in vier maanden tijd afgebouwd en verder ingericht met behulp van de gespecialiseerd maritieme bedrijven uit Urk.

De eerste coaster van de firma Hartman Marine was een bezienswaardigheid in de periode dat deze werd afgebouwd. Het afbouwen van het door de eigenaren zelf ontworpen schip was voor de lokale maritieme bedrijven een mooie klus waar een behoorlijke hoeveelheid arbeid in is gaan zitten. Het unieke schip heeft later zelfs nog een prijs gewonnen dankzij alle op Urk ontworpen noviteiten.

De gemeente Urk biedt de maritieme bedrijven graag de ruimte om ook het 2e schip in de Urker haven af te kunnen bouwen. Naast het werkgelegenheidsaspect voor de lokale bedrijven is het ook een mooie eyecatcher in het zomerseizoen voor de toeristen en watersporters.