Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 29 februari 2008

Zaanstreek-Waterland, 29-02-2008

Inbraak in kerk Kwadijk

Kwadijk, 28 februari 2008, 14.18 uur

Ergens tussen zondagavond en dinsdagochtend is ingebroken in de kerk in Kwadijk. Men is de kerk binnengekomen door een pallet tegen de gevel te plaatsen en via een raam naar binnen te gaan. Een offerblok werd vernield en een klein geldbedrag gestolen. Ook op de eerste verdieping is gezocht naar waardevolle spullen. De politie heeft een sporenonderzoek ingesteld.

Lastige Amsterdammer

Zaandam, 28 februari 2008, 15.00 uur

Tijdens een routinecontrole door het centrum van Zaandam
donderdagmiddag werden agenten geconfronteerd met een dronken Amsterdammer die zich uitermate laatdunkend uitliet over de politie. De 21-jarige man werd tot kalmte gemaand. Later die avond is de man in de Vinkenstraat aangehouden, omdat hij dronken en zonder verlichting een bromfiets bestuurde. Uit een ademtest bleek hij een
alcoholpromillage van 0,74 te hebben, terwijl 0,5 promille is toegestaan. De man kreeg een rijverbod van vier uur opgelegd.

Groen licht voor beide bestuurders?

Purmerend, 28 februari 2008, 17.45 uur

Op het kruispunt Aziëlaan en Gangeslaan in Purmerend Weidevenne knalden donderdag eind van de middag twee personenauto's op elkaar. De schade aan de auto's was aanzienlijk, maar beide bestuurders kwamen met de schrik vrij. Over de toedracht van het ongeval is nog onduidelijkheid. De bestuurders, allebei afkomstig uit Purmerend, verklaarden tegenover de politie dat zij de kruising opreden terwijl het verkeerlicht op groen stond. Getuigen die meer kunnen vertelen over de toedracht van het ongeval kunnen bellen met 0900-8844.

Politie houdt winkeldief aan

Wormerveer, 28 februari 2008, 17.58 uur

Een winkel aan de Noorddijk in Wormerveer kreeg donderdag eind van de middag bezoek van enkele jeugdige dieven. Een attent personeelslid merkte dat een van de jongeren prijsstickers verwisselde. Hij probeerde de jongen, een 16-jarige Amsterdammer, aan te houden op het moment dat hij de kleding aan de kassa wilde afrekenen. Terwijl hij de jongen staande hield in afwachting van de politie, begonnen een ander lid van de groep zich met de situatie te bemoeien en sprong bovenop de winkelbediende. De Amsterdammer en zijn compagnon konden zich daardoor uit de voeten maken. Een klopjacht van de politie in de omgeving resulteerde in de aanhouding van Amsterdammer. De jongen waarmee hij op de vlucht sloeg wist te ontkomen. De jongen die de winkelbediende belaagde is wel aangehouden.

Man dreigt met mes

Purmerend, 29 februari 2008, 00.04 uur

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 25-jarige Purmerender aangehouden op verdenking van bedreiging met een mes en vernieling van een fiets. Tegen de man is aangifte gedaan. Tijdens verhoor verklaarde de man eerder die dag door drie personen te zijn aangevallen. Hij dreigde met het keukenmes om zich te kunnen verdedigen. De ruzie ontstond volgens de aangever eerder op de avond, toen de verdachte de voetballende jongeren op het veldje in De Gors voortdurend hinderde. Toen de man daarop werd aangesproken dreigde hij met slaande bewegingen. Later zag een van de jongeren dat zijn fiets vernield was.

Creditcardfraude: man aangehouden

Akersloot, donderdag 28 februari 2008

Op donderdagmiddag belde de zoon van de eigenaar van een gestolen creditcard naar motel Akersloot dat de creditcard regelmatig werd gebruikt voor het betalen van overnachtingen in het motel. Toeval wilde dat de gebruiker van de card op dat moment juist in het motel verbleef. De politie werd gewaarschuwd en zij konden de 21-jarige en uit Zaanstad afkomstige man, ter plaatse aanhouden.

De kaart was afkomstig van een diefstal in Wormerveer. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau in Zaanstad voor verhoor.