Gemeente Deventer

Verkeersmaatregelen Walstraat-Boreel

Op 25 februari is er een informatieavond geweest over overlast in de Walstraat en directe omgeving. Er is sprake van een toename van overlast in de Walstraat en directe omgeving sinds de opening van de Boreel. Op deze avond werd duidelijk dat de overlast in grote mate wordt veroorzaakt door jongeren die, vaak op brommers en scooters, de Walstraat gebruiken als doorgaande weg. In deze brief informeren wij u over de voortgang.

Wethouder Berkelder heeft u maandagavond toegezegd om op zeer korte termijn verkeersmaatregelen te nemen om deze overlast snel te kunnen beperken. Het gaat daarbij nu om twee concrete maatregelen: het aanwijzen van de Walstraat als voetgangersgebied en het 's nachts afsluiten van de doorgang Walstraat-Boreel.

Het college heeft over deze twee wenselijke maatregelen afgelopen woensdag met de raad gesproken. De raad ondersteunt de voorgenomen maatregelen. Daarom kunnen deze nu snel worden uitgevoerd.

Afsluiting doorgang
Morgenochtend wordt een hek geplaatst in de huidige doorgang Walstraat-Boreel. Dit hek is ongeveer 2,5 meter hoog en heeft verticale spijlen. In het hek wordt een deur geplaatst die gesloten is van ongeveer 22:00 's avonds tot ongeveer 08:00 's morgens. Op het hek wordt een bord geplaatst waarop deze tijden zijn aangegeven.

Voetgangersgebied
Met ingang van vandaag is de Walstraat voetgangersgebied. Er mag dus niet meer gefietst, gescooterd, of gebromd worden. Dat zal vandaag nog met borden worden aangegeven. Het toezicht daarop wordt voorlopig geïntensiveerd. Ook 's avonds zal er toezicht worden gehouden op de naleving van deze nieuwe regels.

Autoverkeer
Voorlopig zal er geen toezicht worden gehouden op autoverkeer in de Walstraat. U heeft hiervoor voorlopig geen ontheffing nodig. Als dat in de toekomst wel het geval is, dan wordt u daarover ruimschoots op tijd worden geïnformeerd.

Schoonmaak
Tijdens de informatieavond is ook aangegeven dat er in de Walstraat een toename is van zwerfvuil. Om dit op te ruimen zal Cambio een eenmalige opruimactie houden op vrijdagmorgen.

Vragen?
Hebt u op dit moment vragen over deze maatregelen? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente Deventer, telefoon 0570 - 693911.
E-mailen mag ook: gemeente@deventer.nl onder vermelding van 'verkeersmaatregelen Walstraat-Boreel'

Publicatiedatum: 29-2-2008
toezichthouders

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 29 februari 2008