Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 29/02

TILBURG, 29 februari 2008

Bewoner van overvallen woning aangehouden voor wietteelt

TILBURG - De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een poging tot overval op een woning die vanmorgen plaats vond aan het Santpoortplein in Tilburg. Een gealarmeerd familielid liep een verwonding aan zijn hoofd op. Tijdens het ingestelde politieonderzoek troffen agenten op zowel de eerste verdieping als de zolderverdieping een in werking zijnde hennepkwekerij aan. De bewoner, een 24-jarige man is aangehouden.

De bewoner en zijn vrouw werden vanmorgen tegen 05.00 uur gewekt door het huisalarm. Beneden in de hal van de woning trof hij twee onbekende mannen aan. De bewoner sloeg alarm en sommeerde het tweetal te vertrekken. In het schemerlicht zag hij dat een van de daders in het bezit was van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Tijdens de woordenwisseling lukte het hem een familielid telefonisch te informeren. De daders sloegen na de woordenwisseling op de vlucht. Het toegesnelde familielid trof de mannen buiten de woning aan. Tijdens de achtervolging sloeg een van de daders hem met een breekijzer. Het lukte de overvallers te ontkomen. Het familielid is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis.

Bij aankomst zagen de agenten dat de ruiten van de benedenverdieping kapot waren. In de woonkamer van de woning was huisraad vernield. Naast het horen van getuigen stelde de technische recherche een uitgebreid sporenonderzoek in. De in de woning aanwezige hennepkwekerijen huisvestten in totaal 425 wietplanten. De planten zijn door de politie in beslag genomen.

LP-dief loopt tegen de lamp

TILBURG - De politie heeft vanmorgen rond 04.00 uur bij een horecagelegenheid op de Heuvel een 22-jarige Tilburger aangehouden voor diefstal van langspeelplaten. De portier informeerde de politie nadat hij een bezoeker naar buiten zag lopen met meerders lp's onder zijn trui. Onderzoek wees uit dat de platen afkomstig waren uit het café. Op het bureau legde de verdachte een bekennende verklaring af. De verdachte verklaarde de langspeelplaten als een troffee te zien die hij thuis tegen de muur wilde hangen.

Tilburger voldoet niet aan bevel of vordering

TILBURG - De politie heeft vanmorgen, even na 01.00 uur op het Piusplein een 20-jarige Tilburger aangehouden. De man was in het centrum betrokken bij een opstootje en wilde na meerdere vorderingen van de politie niet vertrekken. Hierop grepen de agenten in en hielden de man aan.

Politie houdt centrumbezoeker aan voor mishandeling

TILBURG - De politie heeft vanmorgen tegen 01.00 uur op het Piusplein een 20-jarige tilburger aangehouden voor mishandeling. Een portier van een uitgaansgelegenheid sprak de man aan toen hij op het terras van een café tegen een boom stond te plassen. De verdachte was het daar niet mee eens. Hij beledigde de portier en sloeg hem in het gezicht. Gewaarschuwde agenten troffen de verdachte aan en namen hem mee.

Politie arresteert automobilist voor gevaarlijk rijgedrag

TILBURG - De politie heeft gisteravond, op de Rillaerse Baan een 19-jarige automobilist uit Goirle aangehouden. Agenten zagen tijdens de surveillance de man rijden over de Abcovenseweg. De automobilist viel op door zijn verkeersgevaarlijk rijgedrag. Op de Abcovenseweg reed de man met snelheden van boven de 100 kilometer per uur richting de Rillaerse Baan. Via de Rillaerse Baan reed hij in de richting de Giudo Gazellelaan. Ook daar lag zijn snelheid hoger dan 100 kilometer per uur. Naast de snelheid haalde de automobilist enkele auto's links in en negeerde een doorgetrokken streep. Door zijn handelen bracht hij daarbij het overige verkeer ernstig in gevaar.Het lukte de agenten den man korte tijd later te controleren. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie haalt bestuurder met rijontzegging van de weg

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rond 15.30 uur op de Prof. Van Buchemlaan een 27-jarige Tilburgse automobilist aangehouden. Tijdens een snelheidcontrole kreeg de man van de controlerende agenten een bekeuring voor het overtrreden van de maximum snelheid. Een vervolgonderzoek wees uit dat hij een rijontzegging had voor het besturen van onder andere een auto. Omdat hij ook niet in het bezit was van een geldig legitimatiebewijs, is hij door de agenten aangehouden.

Vrouw vindt gestolen fiets terug

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rond 14.00 uur in de Groeseindstraat twee Tilburgse jongens van 14 en 15 jaar aangehouden voor diefstal fiets.De aanhouding geschiedde, nadat een 62-jarige inwoonster uit Tilburg meldde gezien te hebben dat een van de twee fietsen waarop de jongens reden van haar was. Haar fiets was gisteren vanuit de Hoffmannlaan ontvreemd. Gewaarschuwde agenten troffen het tweetal op twee fietsen in de Groeseindstraat. Op het bureau bleek dat niet alleen de ene fiets maar ook de andere van diefstal afkomstig was. De politie stelt een onderzoek in.

Politie deelt 75 bekeuringen uit tijdens bromfietscontrole

TILBURG - Agenten van het politieteam Wilhelminapark hebben gisteren op het Wilhelminapark een bromfietscontrole ingesteld. In totaal passeerden 70 bromfietsen het controlepunt. De agenten deelden in totaal 75 bekeuringen uit. Er werd bekeurd voor onder andere verlichting, het niet dragen van een helm, technische gebreken en snelheid. Twee minderjarigen kregen een Haltverwijzing voor joyriding.

Auteur: Desiree Brabers