Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 29/02

OOSTERHOUT NB, 29 februari 2008

Amsterdammer aangehouden voor inbraak in woning

OOSTERHOUT - De politie heeft gisteravond rond 21.00 uur in de Klappeijstraat een 23-jarige Amsterdammer aangehouden. Hij wordt ervan verdacht in een woning, gelegen boven een horecagelegenheid te hebben ingebroken. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

De politie ontving een melding dat er in een bovenwoning een man de woning was binnengedrongen. Ter plaatse troffen agenten de 44-jarige bewoner aan. Hij vertelde een onbekende man in het kantoor van de woning te hebben aangetroffen en wees vervolgens naar de verdachte. De Amsterdammer is door de agenten overgenomen en overgebracht naar het bureau.

Politie arresteert vijf winkeldieven

WAALWIJK - De politie heeft gistermiddag in winkelcentrum de Els in Waalwijk in totaal vijf winkeldieven gearresteerd. Even na 15.00 uur stelden agenten een onderzoek in, in het winkelcentrum na een ontvangen melding van beveiligingsmedewerkers. In het centrum troffen de agenten een 73-jarige man aan afkomstig uit Gorinchem. De man voldeed aan het opgegeven signalement. De politie trof in zijn tas een kledingstuk aan afkomstig uit een modezaak. Het kledingstuk was niet betaald. Korte tijd later trof de politie in het centrum zijn evenoude vrouw aan. Ook in haar tas zaten kledingstukken afkomstig van verschillende winkels. Onderzoek wees uit dat ook deze niet betaald waren. Beiden kregen op het bureau een boete van 305 euro.

Rond 15.30 sprak een beveiligingsmedewerker in de Grotestraat drie meisjes van 16, 17 en 18 jaar, afkomstig uit Kaatsheuvel en Tilburg aan. Winkelpersoneel had gezien dat het drietal in een sieradenzaak in het centrum enkele sieraden had meegenomen. De meisjes bekenden tegenover de beveiligingsmedewerker enkele sieraden te hebben gestolen en overhandigden hem enkele ringen, shawls, wenskaarten, een zonnebril en centuurs. Gewaarschuwde agenten namen het drietal mee.

Waalwijkse aangehouden voor vernieling

WAALWIJK - DE politie heeft gistermiddag tegen 13.00 uur bij een woning in de wijk Zanddonk een 20-jarige vropuw uit Waalwijk aangehouden voor vernieling. De vrouw ging verhaal halen bij de woning naar aanleiding van een relationeel conflict. Op het moment dat de voordeur voor haar gesloten werd, vernielde de vrouw de ruit van de deur.

Op het bureau ontkende ze de ruit opzettelijk vernield te hebben.

Politie houdt minderjarige aan voor mishandeling

WAALWIJK - De politie heeft vanmiddag rond 14.00 uur in een woning in Waalwijk een 14-jarige jongen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 27 februari jl. een 16-jarige plaatsgenoot zwaar mishandeld te hebben. Het slachtoffer liep daarbij een zware hersenschudding op.

Het slachtoffer fietste samen met een vriend op woensdag 27 februari tussen 15.00 uur en 16.00 uur van school naar huis. Op het moment dat de jongens over de Overlaatweg fietsten, sprong de verdachte uit de bossages. De verdachte is een bekende van het slachtoffer. Beiden zitten op dezelfde school. Eerder waren er al conflicten tussen beide jongens waarbij de verdachte bedreigingen geuit had. Zonder enige aanleiding sloeg de 14-jarige jongen tegen het gezicht van het slachtoffer die ten gevolge van de klap op de grond viel. Het slachtoffer liep een zware hersenschudding op en is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Bureau Brabant besteedt aandacht aan overval op golfbaan

OOSTERHOUT - De politie besteedt volgende week in het
opsporingsprogramma Bureau Brabant aandacht aan een overval op de golfbaan in Oosterhout.

Op zondag 6 januari 2008 tussen 07.00 uur en 07.12 uur vond er een overval plaats op een golfbaan in Oosterhout. De eigenaar en twee schoonmakers van de golfbaan waren aanwezig, als er plotseling drie mannen het restaurant van de golfbaan binnen komen en de aanwezigen bedreigen met een stroomstootwapen en later knevelen en tapen. De drie mannen widen geld en konden uiteindelijk met de inhoud van de kluis vluchten.

Auteur: Desiree Brabers