CD&V
29/02/2008
Raad van Bestuur NMBS-Holding keurt bouw nieuw station Mechelen goed De Raad van Bestuur van de NMBS-Holding heeft vandaag een samenwerkingsovereenkomst voor de vernieuwing van het station en de stationsomgeving van Mechelen goedgekeurd

Raad van Bestuur NMBS-Holding keurt bouw nieuw station Mechelen goed
* Persberichten

* Mobiliteit

* Federaal

29/02/2008

De Raad van Bestuur van de NMBS-Holding heeft vandaag een samenwerkingsovereenkomst voor de vernieuwing van het station en de stationsomgeving van Mechelen goedgekeurd. Dit project zal het station grondig moderniseren, zal de bereikbaarheid verhogen en moet de capaciteit doen toenemen. De samenwerkingsovereenkomst hierover tussen de NMBS-Holding, het Vlaams Gewest, Infrabel, De Lijn en de Stad Mechelen zal de komende weken ondertekend worden.

Zowel de NMBS-Holding als minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte zijn tevreden met de goedkeuring van deze samenwerkingsovereenkomst. "Nu kan de volgende stap gezet worden in dit totaalproject voor de hele stationsomgeving. Elke Mechelaar en treinreiziger zal gebruik kunnen maken van een station dat vlotter bereikbaar is, moderner uitgerust en goede overstapmogelijkheden met ander vervoer biedt."

Het station zal dankzij dit project grondig gemoderniseerd en beter bereikbaar worden. In het nieuwe station met alle moderne reizigersfaciliteiten wordt een nieuw busstation, uitgebreide fietsenstallingen en parkeermogelijkheden voorzien. Bovendien wordt een stedelijke boulevard aangelegd die het station beter bereikbaar moet maken.

Het project moet de capaciteit van het station voor hogesnelheids- en binnenlands treinverkeer verhogen. Het station van Mechelen wordt hierdoor verbonden met de nieuwe spoorlijn 25N die momenteel op de middenberm van de E19 wordt aangelegd. Mechelen krijgt hierdoor een rechtstreekse verbinding met de luchthaven en een bijkomende met Brussel.

Om dit project te realiseren wordt een samenwerkingsovereenkomst gesloten tussen de NMBS-Holding, de Stad Mechelen, Infrabel, De Lijn en het Vlaams Gewest. Die zal de komende weken ondertekend worden.

Afhankelijk van procedures en uitvoeringsstudies wordt de aanvang van de werken gepland vanaf 2010. De werken zouden 8 jaar in beslag nemen. Mechelen is vandaag met meer dan 21.000 reizigers per dag het 6e station van België. »

* Inge Vervotte

CD&V
Wetstraat 89
1040 Brussel
Tel : 02.238.38.11
Fax : 02.230.43.60
www.cdenv.be
E-mail : inform@cdenv.be