Politie Groningen

Vrijdagmiddag 29 februari 2008

Provincie Groningen, 29-02-2008

Oude Pekela: politie rolt hennepkwekerij op

In een bedrijfspand aan de Zuiderveensterweg in Oude Pekela is vrijdagocjtemd een hennepkwekerij ontmanteld. De politie trof 570 planten aan. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. De kwekerij was professioneel aangelegd. Ook werd elektriciteit langs de meter afgetapt. Daarom werd de meter door het energiebedrijf in beslag genomen. De 49-jarige eigenaar van de kwekerij is verhoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: winkeldieven met geprepareerde tas

De politie heeft twee mannen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Een 29-jarige man uit Paterswolde en een 22-jarige man uit Doorn waren vrijdagmiddag in een winkel aan de Westerhaven. Beveiligingspersoneel zag dat het tweetal een navigatiesysteem in een tas stopte. Beide heren rekenden het systeem niet af bij de kassa. Daarop is het tweetal aangehouden en overgedragen aan de gealarmeerde politie. De heren hadden een geprepareerde tas bij zich. Deze is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Haren: geen vergunning voor afvaltransport

Tegen een 26-jarige chauffeur uit Beilen wordt proces-verbaal opgemaakt voor het inzamelen en vervoeren van afval. De man werd tijdens politiesurveillance op de A28 gecontroleerd. Hij reed in een vrachtwagen met een opslagtank achterop, waarop een spoelmachine gemonteerd was. De chauffeur kon geen vergunning tonen. Bij navraag bleek het bedrijf uit Hoogeveen waarvoor de man reed geen vergunning heeft voor het inzamelen en het vervoeren van de afvalstof. De chauffeur en het bedrijf krijgen proces-verbaal.

Ter Apel: getuigen afgevallen puin gezocht

De politie doet onderzoek naar een onbekend voertuig dat vrijdagmorgen op de AG Wildervanckweg bij Ter Apel puinafval is verloren. Een 41-jarige automobilist uit Tweede Exloermond reed iets na 6.00 uur over de provinciale weg, zag het puin te laat liggen en reed er overheen. Hierdoor raakte zijn voertuig beschadigd. De auto moest door een bergingsbedrijf worden afgevoerd. Het voertuig dat de lading kwijt is geraakt, is waarschijnlijk vanaf de Nulweg de N366 opgereden. Mensen die kunnen vertellen wie de vervoerder is of weet waar het bouwpuin vandaan komt, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Stadskanaal. Dat via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: fietser gewond bij aanrijding

Een 19-jarige inwoner van Groningen is vrijdagmorgen gewond geraakt op de kruising A. Deusinglaan met de JC Kapteijnlaan. De man reed op zijn fiets de kruising op, terwijl een 42-jarige automobilist uit Assen aan kwam rijden. De Assenaar kon de Stadjer niet ontwijken. De jongeman is met letsel aan zijn hoofd en schouder naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Groningen: onder invloed op zn kant

Ambulancemedewerkers hebben vrijdagochtend twee personen in een verongelukte auto gecontroleerd. De 21-jarige automobilist uit Groningen schrok op de Goeman Borgeniuslaan vermoedelijk van een hoogwerker die daar geparkeerd stond. Hierdoor raakte hij de macht over het stuur kwijt en kwam via enkele bosjes en een boom op zijn kant in de berm terecht. De bestuurder en zijn passagier (gegevens niet bekend) bleken na controle van de ambulancemedewerkers geen verwondingen te hebben. Wel was de beginnend bestuurder onder invloed van alcohol. Hij had bijna 0,4 promille alcohol in zijn bloed. Een beginnend bestuurder mag maximaal 0,2 promille in zijn bloed hebben. De politie maakt proces-verbaal op.