Politie Kennemerland

Nieuwsberichten vrijdag 29 februari

Regio, 29-02-2008

Politie Kennemerland waarschuwt Saab-eigenaren

KENNEMERLAND-ZUID. De afgelopen week heeft de politie in Kennemerland vijf aangiftes binnen gekregen van Saab-eigenaren. Van hun auto's waren de wielen (banden+velgen) gestolen. Het gaat de daders hoogstwaarschijnlijk, alleen om de originele lichtmetalen velgen. Deze vorm van criminaliteit is gesignaleerd in Aerdenhout, Heemstede en Overveen. De politie adviseert alle Saab-eigenaren goed op te letten en om slotbouten op hun wielen te laten monteren. De politie roept iedereen op die meer weet van deze diefstallen om contact op te nemen met de politie via 0900 - 8844.

Aanhouding bij alcoholcontrole

HAARLEM, 28 februari. - Bij een alcoholcontrole op de Turfmarkt hebben politieagenten omstreeks 23.30 uur een 21-jarige Haarlemmer aangehouden. Bij het controleren van de gegevens van de man, bleek hij nog een vonnis open te hebben staan. Ook reed hij rond op een onverzekerde brommer met een defect achterlicht. De man is in verband met het openstaande vonnis ingesloten. Voor de andere twee overtredingen is er proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Verwarde man slaapt in park

HAARLEM, 28 februari. - De politie heeft omstreeks 20.30 uur een 37-jarige man uit Castricum aangehouden. De man lag te slapen in het Kenaupark en was niet wakker te krijgen. Een gewaarschuwde agent kon de man met grote moeite wakker krijgen. De man leek onder de invloed van alcohol en wilde op de vuist met de agent. Hierop wilde de agent de man aanhouden, maar dit kostte enige moeite. De politieman dreigde met pepperspray, maar door de aankomst van twee collega's en hun hulp, kon de man uiteindelijk in de boeien worden geslagen. Aangekomen op het politiebureau bleek dat de man door zichzelf aangebrachte verwondingen had aan benen en buik. Hij bleek geestelijk flink in de war. De man is overgedragen aan een zorginstelling.

Ruzie in supermarkt

HEEMSKERK, 28 februari. - De politie heeft omstreeks 22.40 uur een 55-jarige man uit Heemskerk aangehouden op de Dr. Prinsengalerij. De man had, onder de invloed van alcohol, ruzie gemaakt met een bedrijfsleider van een supermarkt. De aanleiding hiervoor was dat de vriendin van de man eerder die avond was beschuldigd van winkeldiefstal. Uiteindelijk bleek er niets aan de hand, maar toen haar vriend ervan hoorde, besloot hij verhaal te halen. De politie heeft hem uit de winkel verwijderd. Na een gesprek ging de man weg. Even later kwam hij toch weer terug, hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Hennepkwekerij ontmanteld

BEVERWIJK, 28 februari. - Politieagenten ontdekten rond 15.00 uur een hennepkwekerij in een woning aan de Evert van Dijkstraat. De 41-jarige bewoner is aangehouden. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Alle kweekapparatuur en de zestien aangetroffen planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Fietsen in brand gestoken

BLOEMENDAAL, 28 februari. De politie heeft omstreeks 23.00 uur twee jongens aangehouden. De twee, een 17-jarige Heemstedenaar en een 18-jarige Bloemendaler, werden op heterdaad betrapt bij een door hen gestookt fikkie in een bosperceel aan de Bloemendaalseweg. Op dit brandje lag een drietal fietsen te branden. Beide jongemannen zijn voor nader onderzoek ingesloten. De politie heeft hun ouders geïnformeerd.

Jongens vernielen schutting

RIJSENHOUT, 28 februari. - De politie heeft twee Rijsenhoutse jongens (9 en 11 jaar oud) en twee Amsterdamse jongens 12 en 15 jaar oud) aangehouden. Het jonge viertal wordt ervan verdacht rond 19.15 uur een schutting te hebben vernield aan de Regenboogstraat. De politie heeft alle ouders geïnformeerd. Het viertal mag zich op vrijdag 29 februari komen verantwoorden op het bureau.

Vlak voor middernacht is een 31-jarige vrouw aangehouden in de Regenboogstraat. De vrouw, moeder van twee van de eerder deze avond aangehouden jongens, wordt ervan verdacht een steen door een raam van een woning aan deze straat te hebben gegooid. De politie heeft de vrouw ingesloten. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de gebeurtenissen in de Regenboogstraat.

'Omgeslagen kano' blijkt loos alarm
HAARLEM, 28 februari - De politie kreeg rond 22.00 uur een melding binnen van een buurtbewoonster aan het Jaagpad, dat er een lege kano in het midden van het Spaarne dreef. De inzittende zou mogelijk in het water liggen. Rond 19.00 uur had de vrouw een kanoër gezien en het vermoeden bestond dat deze lege kano aan dezelfde man zou toebehoren. De politie trof de lege kano aan in het water van het Spaarne ter hoogte van de Noord-Schalkwijkerweg / Belgiëlaan.

De kano bleek flink beschadigd en stond vol water, mogelijk als gevolg van een aanvaring met een vrachtschip. De politie heeft samen met de brandweer en een helikopter van de KLPD een bijna twee uur durende zoekactie gehouden op en nabij het Spaarne, hetgeen niets opleverde. Even voor middernacht werd de zoektocht gestaakt.

De politie heeft het onderzoek vandaag, vrijdag 29 februari, voortgezet en hieruit is gebleken dat de beschadigde kano toebehoort aan iemand, die zijn kano goed had vastgelegd op een terrein bij het Spaarne. Onbekenden moeten deze kano gisteren losgemaakt hebben en te water hebben gelaten, met de verwarring als gevolg.

Medewerker politie geschorst

REGIO, 29 februari - Een 32 jarige brigadier van de politie Kennemerland is door de korpsbeheerder geschorst. Hij wordt verdacht van het verduisteren van geld. Naar de feiten en omstandigheden wordt een onderzoek ingesteld. In afwachting van de uitkomst van het onderzoek kan op dit moment geen verdere informatie worden gegeven.

Koperdieven aangehouden

CRUQUIUS, 29 februari. - De politie heeft twee koperdieven aangehouden. Na een melding van een beveiligingsbeambte van een werd op de Spieringweg een bestelbus aangetroffen. Bij het zien van de politie gingen twee mannen ervan door. Een man, een 44-jarige Alkmaarder, gaf zijn vluchtpoging op en werd, omstreeks 02.30 uur, ter plekke aangehouden. De andere man wist te ontkomen. Een zoektocht leverde in eerste instantie niets op, maar in de bestelbus werden papieren aangetroffen die leidden naar een tweede verdachte, een 26-jarige Beverwijker. Deze werd later in zijn woning aangehouden. Op het bureau verzette de Beverwijker zich hevig tegen zijn insluiting. Met enige moeite lukte het agenten toch om de man in te sluiten. Beide mannen zitten nog voor nader onderzoek vast.

Inbrekers aangehouden

HAARLEM, 29 februari. - Twee vermoedelijke inbrekers zijn rond 00.50 uur door de politie aangehouden op de Lorentzkade. Een surveillerende motoragent zag even hiervoor op de Ohmstraat een donkergeklede man bij een fiets staan. Toen deze man de agent zag ging hij ervan door. De agent zette de achtervolging aan en trof op de Lorentzkade de man weer aan, nu vergezeld door een tweede man. Beide mannen bleke geen identificatie op zak te hebben. In de rugtas van een van de mannen trof de agent twee bivakmutsen en een zogenaamde ruitentikker aan. De twee mannen, 19-jarige Haarlemmer en een 20-jarige inwoner van Blokker, werden ter plekke aangehouden. Ze zijn beiden voor ander onderzoek ingesloten.

Man beledigt parkeerwachters

HAARLEM, 28 februari. - Rond 10.00 uur heeft de een 48-jarige man uit Avenhorn aangehouden op de Bijdorplaan. De man had even hiervoor een bekeuring gekregen van parkeerwachters. Hij was het hier duidelijk niet mee eens en schold de parkeerwachters uit. Deze wilden de man aanhouden, maar de verdachte stapte in de auto en reed weg. Een van de parkeerwachters kon nog net tijdig wegspringen. Doordat het kenteken genoteerd was, kon de politie de man later wel aanhouden. Er is proces-verbaal opgemaakt.