Politie Haaglanden

Extra persberichten 29 februari

Haaglanden, 29-02-2008

Wel dader, slachtoffer verdwenen
Den Haag De politie van Bureau Hoefkade is op zoek naar een vrouw die vrijdagmiddag 29 februari rond 12.00 uur op de Haagse Markt van haar portemonnee is gerold. De vrouw stond samen met een vriendin bij een kledingkraam toen een 16-jarige meisje dicht tegen haar aan kwam staan en haar portemonnee wegnam. De dievegge liet de portemonnee echter op de grond vallen. Een alerte marktkoopman raapte de portemonnee op en hield de 16-jarige verdachte aan. De 27-jarige marktkoopman nam het meisje en het slachtoffer mee naar het marktkantoor en belde de politie. Het slachtoffer is nadat zij van de marktkoopman haar portemonnee terug kreeg vertrokken. De politie is nu op zoek naar deze vrouw, omdat ze nog aangifte moet doen van de zakkenrollerij. Ook komt de politie graag in contact met getuigen van de zakkenrollerij. Het aangehouden meisje is 1.60 m, heeft een Oost-Europees uiterlijk en donker haar met blonde lokken. U kunt contact opnemen met de recherche van politiebureau Hoefkade via 0900 -8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met 0800-7000.

Op verkeerde schoenen
Wateringen/Westland Een 47-jarige Leidenaar trachtte vrijdag 29 februari om 11.00 uur op gestolen schoenen een winkel uit te lopen. De man kwam op sandalen een winkel aan de s-Gravenzandseweg binnen, legde zijn eigen sandalen in een schoenendoos en deed de nieuwe werkschoenen aan. Hierna wilde de man de winkel verlaten maar hij werd gesnapt door alert optredend winkelpersoneel. De man kreeg een proces-verbaal en moest op zijn oude sandalen weer verder.

Politie rolt hennepkwekerijen op
Zoetermeer De recherche van Bureau Zoetermeer heeft vrijdagochtend 29 februari twee hennepkwekerijen opgerold in dezelfde straat. De hennepkwekerijen waren gevestigd in twee woningen aan het Buizerdveld. In de ene woning troffen de agenten op zolder 450 hennepplanten aan, in de andere woning telde de recherche 250 hennepplanten. Van beide woningen is de bewoner aangehouden. Het gaat om een 41-jarige man en een 45-jarige man. De recherche kwam beide hennepkwekerijen op het spoor na twee meldingen op de meldlijn Meld Misdaad Anoniem. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.