Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 29-02

BERGEN OP ZOOM, 29 februari 2008

Handhavers mishandeld bij controle in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: Twee handhavers van de gemeente Bergen op Zoom zijn donderdagavond rond 19.30 uur mishandeld door een 40-jarige inwoner van Bergen op Zoom. De ambtenaren wilden een pand aan de Borgvlietsedreef controleren na een melding over de huisvesting van illegale vreemdelingen. De 40-jarige eigenaar van het pand ontstak in woede toen het tweetal op het terrein kwam en om meer informatie vroeg. De twee handhavers kregen diverse klappen; een van hen moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. Ze hebben hun controle niet kunnen voltooien. De 40-jarige man meldde zich kort na het incident zelf op het politiebureau en legde een verklaring af. De politie maakt procesverbaal op. De twee ambtenaren zijn vrijdag weer aan het werk gegaan.

Dronken automobilisten in de kraag gevat

FIJNAART: De politie heeft donderdagavond rond 20.30 uur een 37-jarige automobilist uit Sliedrecht aangehouden. Surveillerende agenten gingen de man achterna toen ze zagen dat hij met hoge snelheid en slingerend over de Appelaarsedijk, een 60 km weg, reed. Na een tijdje konden ze de man achterhalen en uit de auto kwam een behoorlijke alcohollucht. Op het bureau mocht de Sliedrechter blazen, met 625 ug/l als resultaat. Maximaal is 200 ug/l toegestaan. Het rijbewijs van de man werd ingenomen, dat egbeurt vanaf 570 ug/l. Met een proces-verbaal is hij na verhoor heengezonden.

WOUWSE PLANTAGE: Een 29-jarige automobilist uit Wouwse Plantage is vrijdagmorgen rond 02.30 uur aangehouden wegens rijden onder invloed. De man blies bij een controle 445 ug/l. De bestuurders kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal mee.

Snelheidscontrole Roosendaal resulteert in 164 bekeuringen

ROOSENDAAL: De politie heeft vrijdagmorgen op de Van Beethovenlaan een snelhediscontrole gehouden. Tussen 7.45 en 9.45 uur werden 164 overtreders genoteerd. Plaatselijk is maximaal 50 km/uur toegestaan, de hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/uur. In totaal werden 762 passanten gecontroleerd.

Winkeldief met fritespan aan de haal

ROOSENDAAL: Een 43-jarige Roosendaler is vrijdagmiddag rond 14.00 uur op de Molenstraat aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man zou in een winkel aan de Nieuwe Markt met een friteuse naar buiten zijn gelopen, zonder de pan af te rekenen. Surveillerende agenten in burger zagen de man, die geregistreerd staat als veelpleger, met een doos met daarin de friteuse lopen en vonden dat verdacht. Later bleek dat de Roosendaler de pan vermoedelijk gestolen heeft. De politie onderzoekt de zaak en heeft camerabeelden van de winkel opgevraagd.

Auteur: Andre van den Hul