Ministerraad


Benoeming directeur-generaal fiscale zaken bij het ministerie van Financiën

Persbericht | 29-02-2008

De ministerraad heeft besloten de heer mr. drs. T.W. (Theo) Langejan voor te dragen als directeur-generaal fiscale zaken van het ministerie van Financiën. De voordracht wordt gedaan door minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, in overeenstemming met minister Bos van Financiën. De benoeming gaat in op 15 april 2008.

De heer Langejan (1957) is sinds 2001 directeur-generaal arbeidsverhoudingen en internationale betrekkingen bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarvoor was hij onder andere directeur arbeidszaken, tevens plaatsvervangend directeur-generaal management & personeelsbeleid bij het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De heer Langejan studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Leiden en bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Delft. Hij volgt de heer mr. M. Brabers op die per 15 februari 2008 als adviseur is gaan werken op het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

De benoeming van de heer Langejan is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.