FNV KIEM

Idols-finalisten starten carrière met juridische steun Wie zaterdag de finale ook wint, Nikki of Nathalie, Idols 2008 brengt jong muzikaal talent op de markt. FNV KIEM/BV Pop, de vakbond voor popmuzikanten, helpt de lichting nieuwe artiesten uit de Idolskoker. Met een jaar lang gratis lidmaatschap weten de nieuwe idolen dat ze juridische bijstand en onafhankelijk advies krijgen bij de start van hun carrière.

Net als bij het derde seizoen van Idols is ook dit jaar de expertise van Hans Kosterman, verantwoordelijk voor BV Pop binnen FNV KIEM, gevraagd om het platencontract en het managementcontract van de Idols-kandidaten te screenen. Een teken van een steeds professioneler opererende popwereld. Idols zet jong Nederlands talent in de spotlight, en dat kunnen wij als vakbond alleen maar toejuichen. Voor de kandidaten is Idols slechts een voorproefje op de hardheid van het vak. FNV KIEM/BV Pop staat deze startende ondernemers het komende jaar bij met advies en hulp.

De Idols-finalisten ontvangen als kersverse ondernemers van BV Pop bedrijfskundige adviezen, juridische bijstand, belastingservice en de mogelijkheid om zich bij te scholen door trainingen. De snel ontstane roem kan een enorme druk met zich meebrengen. Wij willen de kandidaten vooral een plek geven waar ze met hun vragen terecht kunnen en waar ze altijd onafhankelijk advies kunnen vragen. Daarom hebben we alle twaalf finalisten een jaar lang gratis lidmaatschap van FNV KIEM/BV Pop aangeboden, aldus Kosterman.

BV Pop is mede opgericht door Jerney Kaagman, nu directeur van Buma Cultuur (voorheen Conamus) en tevens voorzitter van de vakgroep. In de vakgroep zitten verder ervaren artiesten zoals Arnold Muhren (ooit lid van The Cats en nu studio-eigenaar in Volendam), Ake Danielson (toetsenist bij Boudewijn de Groot) en Bert Ruiter (voorheen Focus en Earth and Fire). Namens FNV KIEM wordt BV Pop geleid door Hans Kosterman, rechts- en ervaringsdeskundige. Hans is vice-voorzitter van BUMA, bestuurder van Stemra en secretaris van het SENA bestuur. Daarnaast is hij voorzitter van de vereniging Professionele Auteurs Lichte Muziek (PALM).

---