Ministerie van Buitenlandse Zaken

Nederland verheugd met bijdrage Singapore aan missie Uruzgan

29 feb 2008 | Nederland is verheugd met de bijdrage die Singapore vrijdag aan de missie in Uruzgan heeft toegezegd.

Singapore zal tweemaal een medisch team van twintig personen inzetten, dat vanuit het militair hospitaal in Kamp Holland bij de hoofdstad Tarin Kowt basisgezondheidszorg zal verlenen aan de internationale en Afghaanse troepen, maar ook bij spoedgevallen aan Afghaanse burgers.

Minister Verhagen (Buitenlandse Zaken) verwelkomt de Singaporese bijdrage: " Het is belangrijk dat na Australië, Frankrijk, Hongarije, Tsjechië en Slowakije nu ook een Aziatisch land heeft besloten de missie in Uruzgan te komen versterken. Singapore toont hiermee zijn solidariteit met de Afghaanse bevolking en de internationale inspanningen om veiligheid, stabiliteit en wederopbouw in Afghanistan te bevorderen."

In september vorig jaar sprak minister Verhagen tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties met zijn Singaporese ambtsgenoot George Yeo over een mogelijke bijdrage. Sindsdien zijn er intensieve diplomatieke en militaire contacten over en weer geweest, waarbij onze Australische partners eveneens behulpzaam zijn geweest. "Ik ben blij dat die tot resultaat hebben geleid en heb alle vertrouwen in de samenwerking die vandaag bekend is gemaakt" , aldus Verhagen.

De Nederland levert tot 2010 een bijdrage aan de stabilisatie- en ondersteuningsmissie van de NAVO in Uruzgan. De Singaporese troepen zullen vanaf de tweede helft van dit jaar worden ingezet.
* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl