Ministerie van Defensie

29-02-2008
Plan van aanpak verkenningen
Ondertekenaar: Minister van Defensie

Met mijn brief van 16 november jl. (kamerstuk 31243 X nr. 4) heb ik u geïnformeerd over de verkenningen die het kabinet de komende tijd zal uitvoeren naar het niveau van defensiebestedingen op langere termijn.

Hierbij bied ik u ter informatie het plan van aanpak voor de verkenningen aan dat ik de afgelopen maanden in interdepartementaal verband heb uitgewerkt. De verkenningen zijn gediend met een zo analytisch mogelijke aanpak.

Zij hebben een looptijd van anderhalf jaar en zullen in het najaar van 2009 uitmonden in een door het kabinet vast te stellen eindrapport. Als daar aanleiding voor is zal ik u tussentijds informeren. Op woensdag 5 maart aanstaande organiseer ik een startconferentie voor onder meer vertegenwoordigers van politieke, ambtelijke, wetenschappelijke en maatschappelijke instanties. De startconferentie markeert de formele start van de verkenningen en maakt deel uit van de oriëntatiefase waarin de vaststelling van de aandachtsgebieden en onderzoeksvragen voor de verkenningen centraal staat.

DE MINISTER VAN DEFENSIE

E. van Middelkoop

Download deze documenten:
pdf icon Kamerbrief Verkenningen | 10 Kb
pdf icon 20080229 Verkenningen Bijlage | 95 Kb

Om deze publicaties te raadplegen heeft u het programma Acrobat Reader nodig, dat u gratis kunt downloaden