Ministerraad


Benoeming directeur-generaal primair en voortgezet onderwijs bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Persbericht | 29-02-2008

De ministerraad heeft besloten mevrouw drs. J.P.M. (José) Lazeroms voor te dragen als directeur-generaal primair en voortgezet onderwijs van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). De voordracht wordt gedaan door minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, in overeenstemming met minister Plasterk van OCW. De benoeming gaat in op 1 maart 2008.

Mevrouw Lazeroms (1964) is sinds 2004 directeur financieel economische zaken bij het ministerie van OCW. Daarvoor was zij onder andere directeur bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en plaatsvervangend directeur bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Mevrouw Lazeroms studeerde juridische bestuurswetenschappen aan de faculteit der rechtsgeleerdheid van de Katholieke Universiteit Brabant te Tilburg. Zij volgt de heer (Rob) Kerstens op die per 15 december 2007 is benoemd tot voorzitter van het managementteam van de Nieuwe Uitvoeringsorganisatie voor het Onderwijs (NUO).

De benoeming van de mevrouw Lazeroms is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.