Bond van Nederlandse Architecten

Vrijdag, 29 februari 2008

BNA en Saint-Gobain Glass tekenen sponsorovereenkomst

Saint-Gobain Glass Benelux is de komende twee jaar hoofdsponsor van BNA Gebouw van het Jaar, de jaarlijkse architectuurprijs georganiseerd door de Bond van Nederlandse Architecten.

De BNA behartigt de belangen en stimuleert de ontwikkeling van architecten. De prijs `BNA Gebouw van het Jaar' is in het leven geroepen om opdrachtgevers, overheden en publiek een breed overzicht te bieden van de kwaliteit van de Nederlandse architectuur. De sponsorgelden gebruikt de BNA om deze prijsvraag breder te ontwikkelen. Onder andere door bij de prijsuitreikingen inhoudelijk bij te dragen aan het architectuurdebat. Dit jaar komen onderwerpen als de prachtwijken van Vogelaar, particulier opdrachtgeverschap en Cradle to Cradle aan bod.

Marketingmanager van Saint-Gobain Glass Jan de Backer en directeur BNA Marie Hélène Cornips tekenden de overeenkomst. Cornips: `Het gaat erom aandacht te krijgen voor architectuur en het vak van architect. Om dat zo goed mogelijk te doen heeft de BNA sterke partners nodig en we zijn daarom erg blij met de steun van Saint-Gobain Glass.' Saint-Gobain Glass heeft zich vastgelegd voor de periode 1 maart 2008 tot 1 maart 2010.

Voor de verkiezing BNA Gebouw van het Jaar 2008 kwamen dit jaar 225 inzendingen binnen. Deze inzendingen dingen mee naar één van de vijf regionale prijzen en de nationale hoofdprijs. De hoofdprijs wordt op 24 april 2008 in het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid in Hilversum uitgereikt. Kijk voor alle inzendingen en meer informatie op: www.bnagebouwvanhetjaar.nl.