De Doelen Concertgebouw



Persbericht

Rotterdam, 6 februari 2008

Dina Medina keert terug naar haar Kaapverdiaanse wortels in de Doelen, 29 februari 2008
Na zich meer dan 15 jaar met moderne Kaapverdische muziek bezig gehouden te hebben, presenteert Dina Medina met haar programma MornaMente op 29 februari in de Doelen zowel klassieke Morna's als eigen composities.

De roots van zangeres Dina Medina (1975), bekend van de band Splash!, liggen in Kaapverdië, maar haar wieg stond in Schiedam. Met haar band geeft Medina regelmatig concerten in Kaapverdië, Portugal, Angola, de VS, Senegal, Mozambique, Spanje en Italië. Via haar ouders komt zij in aanraking met Morna, een muziekstijl die de ziel van de Kaapverdianen vertegenwoordigd. De Morna is een lyrisch lied met een diep melancholisch karakter, gecomponeerd in en uitgevoerd met een traag tempo.

Het is de bekende Fadozanger Fernando Lameirinhas die haar in haar loopbaan als solozangeres wederom in aanraking brengt met deze muziekstijl. Dina reist met Fernando mee in zijn theaterconcert 'Morna Fado'. Dit uitstapje van haar huidige band Splash! inspireert Dina om zich verder te verdiepen in de Morna.

Dina is geen onbekende voor de Doelen: in juni 2007 was ze de ster van de avond tijdens het Kaapverdisch Gala en kreeg ze een minutenlange, staande ovatie. Ze heeft al twee albums op haar naam staan: 'Paixào e Coraçào' (1995 - Passie en Hart) en 'Separaçào' (1997 - Scheiding). Ook met haar band Splash! heeft Dina enkele albums opgenomen.

Concertgebouw de Doelen, Rotterdam
Vrijdag 29 februari 2008, Jurriaanse Zaal, 20.15 uur Dina Medina: MornaMente

Kaarten à ¤ 19 / ¤ 17 (R'pas / 65+) /) / ¤ 13 (cjp) zijn verkrijgbaar via www.dedoelen.nl of 0110-2171717

Noot voor redacties: