Ingezonden persbericht


Persbericht 22 februari 2008

Archeologisch spreekuur bij Nieuw Land

Lelystad - Vrijdag 29 februari is er een archeologisch spreekuur bij Nieuw Land Erfgoedcentrum. Van 13.00 tot 16.30 uur is er een archeoloog aanwezig die met deskundig oog naar bodemvondsten kan kijken en ook uitleg kan geven waar de vondst vandaan komt en hoe oud deze is. Bezoekers kunnen zich melden bij de receptie van Nieuw Land.

In de bodem van Flevoland kunnen we allerlei schatten tegenkomen, schatten als resten van de Swifterbant cultuur, overblijfselen van schepen op de Zuiderzee en noem maar op. Deze vondsten kunnen overal worden gedaan, bijvoorbeeld in uw tuin, de slootkant of op het land. Met grote regelmaat worden er tijdens het (vrij toegankelijke) archeologische spreekuur interessante bodemvondsten aangeboden. De deskundigen van Nieuw Land staan voor u klaar om uw Flevolandse vondsten te bekijken. Het is geen archeologische variant van "Tussen kunst en kitsch". Met andere woorden: de voorwerpen worden niet getaxeerd.

Meent u dus ook een bijzonder archeologisch voorwerp, gevonden in Flevoland, in uw bezit te hebben, aarzel dan niet en kom er mee naar Nieuw Land Erfgoedcentrum aan de Oostvaardersdijk 01-13 (naast Batavia Stad) te Lelystad.



Ingezonden persbericht