Ingezonden persbericht


(persbericht)

75-jarige veiling Hoogstraten en presentatie maquette corsowagen Schijf

Bloemencorso Zundert en Veiling Hoogstraten presenteren aanstaande vrijdag de maquette van de reclame-corsowagen die de nieuwe buurtschap Schijf maakt voor het corso van 2008. De presentatie vindt plaats op de persconferentie 'Schrikkeljaar, feestjaar' van Veiling Hoogstraten ten gelegenheid van het 75-jarige bestaan van de veiling.

Sinds de jaren tachtig kent de Zundertse corsostoet zeventien deelnemende buurtschappen. Maar het corso zit in de lift. In 2006 herstartte buurtschap De Lent en bracht het aantal deelnemers op achttien, en vorig jaar deed buurtschap Rijsbergen voor de eerste keer mee, buiten mededinging. Rijsbergen zal aan het corso van 2008 voor het eerst volwaardig meedoen en het aantal naar negentien brengen.

Terwijl de nieuwe buurtschap Rijsbergen de echte entree in het corso dus nog moet maken, staat alweer de volgende buurtschap te trappelen om mee te doen: buurtschap Schijf.

Buurtschap Schijf zal dit jaar met een corsowagen buiten mededinging meedoen met de corsostoet, net zoals Rijsbergen afgelopen jaar. De wagen van Schijf komt tegemoet aan de wens van Veiling Hoogstraten om in het jaar van hun 75-jarige bestaan ook in de stoet vertegenwoordigd te zijn. De corsocreate verbeeldt de werkzaamheden van Veiling Hoogstraten met een hoofdrol voor hun centrale product: de aardbei.

In het corsoweekend van 2008 ontmoeten de aardbei en de dahlia elkaar. Op de corsowagen van Schijf worden namelijk aardbeien verwerkt, echte aardbeien geplukt en verwerkt in een lekkernij die onder het corsopubliek wordt uitgebeeld.

De corsowagen van Schijf is getiteld 'Eenmaal, andermaal, smakelijk!' en is ontworpen door Barry Joosen en Martin Straver, beide ontwerpers voor buurtschap Helpt Elkander.

Aanstaande vrijdag 29 februari vindt de start van het aardbeienseizoen plaats bij Veiling Hoogstraten. De eerste aardbeien van het seizoen van drie samenwerkende veilingen (Veiling Hoogstraten, CLTV Zundert en Profuco uit Sint-Niklaas) worden dan geveild. Deze worden geleverd door een teler uit Etten-Leur, en brengen doorgaans een flink bedrag op. Veiling Hoogstraten verdubbelt dit bedrag en schenkt de opbrengst aan het Rode Kruis.

----------
Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht