Gemeente Gulpen-Wittem

NIEUW PLAN VOOR FORELDORADO EUVEREM
Voorontwerpbestemmingsplan ter inzage

Gulpen-Wittem - 29 februari 2008 - Voor het voormalig recreatieterrein Foreldorado in Euverem heeft de gemeente Gulpen-Wittem een voorontwerpbestemmingsplan laten opstellen. Het voorontwerpbestemmingsplan ligt van 28 februari 2008 tot en met 10 april 2008 voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis in Gulpen binnen de reguliere openingstijden. Het voormalige recreatieterrein Foreldorado heeft al langere tijd haar toeristisch-recreatieve functie verloren en een herbestemming van het terrein is daarom aan de orde.

Ruimte voor ruimte

Het bestemmingsplan is ontwikkeld op basis van het Ruimte voor Ruimte-beleid van Zuid-Limburg. Doelstelling van het Ruimte voor Ruimte-beleid is om de kwaliteit van het cultuurlandschap van Zuid-Limburg te verbeteren door o.a. de sloop van landschapsontsierende bedrijfsgebouwen en sanering van ongewenste situaties. In ruil daarvoor kunnen compensatiewoningen worden gebouwd. Per 750 m2 sloop van gebouwen/bouwwerken ontstaat het recht op 1 compensatiewoning. Op het Foreldoradoterrein worden 4392 m2 gebouwen en bouwwerken gesloopt waardoor er 5 nieuwe woningen mogen worden teruggebouwd. De eigenaar van het terrein zal de bouwkavels verkopen of zelf ontwikkelen. Verantwoordelijk wethouder Jan Bormans is verheugd over de start van de procedure: 'Na vele gesprekken met de eigenaar van Foreldorado is er nu duidelijkheid voor beide partijen. Daarnaast is het nog eens een oplossing passend binnen ons 5-sterrenlandschap'.

Ter inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt van 28 februari 2008 tot en met 10 april 2008 voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis in Gulpen. De openingstijden zijn: maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur en op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur. Op andere dan de genoemde tijden kunnen belangstellenden het plan inkijken op afspraak met de heer

R. Defaux (043-8800752) van de gemeente. Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt, kunnen ingezetenen en in de gemeente een belanghebben­de natuurlijke en rechtspersonen hun opmerkingen over het voorontwerpbestem­mingsplan schriftelijk kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders.

Einde bericht




Gemeente Gulpen-Wittem