Ingezonden persbericht


Zelf digitaal het uitzendvak beleven!
Start People online met www.dekortstewerkdagooit.nl

Almere, 29 februari 2008.
Uitzendorganisatie Start People laat op een creatieve manier geïnteresseerden kennis maken met het vak intercedent. Via www.dekortstewerkdagooit.nl weet een potentiële kandidaat binnen tien minuten wat het vak inhoudt. De afdeling Recruitment van Start People verwacht met deze unieke en onderscheidende wervingssite enthousiaste nieuwe collega's te werven.

Beleef het zelf
"Als professionele uitzendorganisatie weten we wat er speelt bij de doelgroep. Met deze unieke wervingssite spelen we in op de visuele behoefte van informatievergaring en het hui-dige websitegedrag. Daarom weinig tekst en veel belevingsfragmenten in de vorm van beeld en geluid", aldus Sjoerd Sijsma, directeur HR van Start People. Op de homepage van dekortstewerkdagooit.nl is snel duidelijk wat het werk van een intercedent inhoudt. Als bezoeker kruip je in de huid van de intercedent. Zo krijg je zes verschillende kandidaten aan je bureau met allemaal verschillende wensen en eisen. En je kunt diverse telefoongesprekken beluisteren. Tevens kun je een korte film bekijken van een dag uit het leven van een intercedent. Een ander belangrijk onderdeel is de persoonlijke test. Binnen tien minuten weet je wat jouw werkstijl is en hoe deze past bij het uitoefenen van het vak intercedent. "Elke werkstijl kent positieve kenmerken én valkuilen. Dat is de realiteit, dus ook bij ons. Aan ons de taak om de juiste persoon op de juiste plek te krijgen", aldus Olga Storm, manager van de afdeling Re-cruitment. Storm is blij met deze unieke wervingsaanpak. "Hiermee beleeft de kandidaat de functie in plaats van dat er over geschreven of gesproken wordt".

Idee en uitvoering
Reclamebureau HOUDINI Amsterdam is verantwoordelijk voor het idee en de uitvoering van www.dekorststewerkdagooit.nl. Wilbert Leering, copywriter bij Houdini, ziet de online wervingssite in lijn met de visie van Start People: "De persoon staat centraal. Iedereen heeft talenten die kunnen worden ontwikkeld. Vandaar ook de Start People campagne 'Start People werkt voor iedereen'.

Daarnaast willen we door middel van deze site laten zien dat het vak intercedent echt de moeite waard is om te overwegen als je bijvoorbeeld klaar bent met je studie. Te vaak rollen mensen in het uitzendvak, terwijl het een zeer goede leerschool is met fantastische door-groeimogelijkheden".

Start People
Start People biedt alle vormen van flexibele arbeid en uiteenlopende diensten aan op het gebied van human resources. Met de specialisaties van Start People, Medi Interim, Trans-port, Techniek, Telematch, Professionals en Proflex, worden de activiteiten in specifieke segmenten georganiseerd. Samen met de reguliere Start People organisatie bieden zij hun dienstverlening aan bij zowel grote organisaties als het midden- en kleinbedrijf. Start People is een van de grootste arbeidsmarktintermediairs in Nederland en onderdeel van het beursgenoteerde USG People N.V.