Ingezonden persbericht


Persinformatie
29 februari 2008
Laatste stemronde, stem Volendam op het speelbord van

Monopoly World Edition!

Volendam bemachtigt wildcardnominatie

Volendam is in de top 20 van nominaties voor de wildcardplaatsen op het speelbord van Monopoly World Edition geëindigd. Het grootste muziekdorp ter wereld maakt net als grote steden als Johannesburg en San Francisco kans om één van de wildcardposities van "Ons Dorp" te bemachtigen.

Het stemmen voor de wildcardposities start op 29 februari en eindigt op 9 maart. Iedereen kan één keer per dag stemmen op één stad of dorp op www.monopoly.nl. Stem daarom iedere dag op Volendam en zorg dat Nederland vertegenwoordigd is op het speelbord van Monopoly World Edition!

Het startte allemaal op 22 januari. De burgemeester van Volendam gaf, bijgestaan door Nick & Simon, George Baker en Jan Keijzer, de aftrap voor de eerste stemronde. Zij riepen heel Nederland op om iedere dag Volendam te nomineren voor de Wildcard posities. Amsterdam was op dat moment al genomineerd als één van de 68 wereldsteden die kans maakte om op één van de 20 beschikbare plaatsen op het speelbord te komen.

De hele wereld kon stemmen op wereldsteden als Parijs, Amsterdam, Londen etc. Er zijn wereldwijd meer dan 5 miljoen stemmen uitgebracht op de Monopoly website. Vier weken lang was daar te zien welke wereldsteden in de top 20 stonden. Op 29 februari is de stemronde voor de wereldsteden gesloten. De laatste dagen van de stemronde is de top 20 geheim gehouden, waardoor het nog een verrassing blijft welke steden uiteindelijk de top 20 gehaald hebben.

Nieuwsgierig of Nederland een plekje op het speelbord bemachtigd heeft? Nog even geduld! Monopoly World Edition wordt in september 2008 uitgebracht. Dan wordt bekend of Amsterdam en Volendam het bord gehaald hebben.