Gemeente Delft

Delftse zwembaden stellen veiligheid voor op

Nederlandse zwembaden worden regelmatig geconfronteerd met branden en andere ongelukken. De Delftse zwembaden laten zich daarom ieder jaar keuren door een externe partij.

Alle drie de Delftse zwembaden hebben wederom de inspectie goed doorstaan en het keurmerk Veilig & Schoon gekregen. Landelijke ontwikkelingen laten zien dat brandveiligheid en een actueel ontruimingsplan twee belangrijke peilers zijn die aandacht vragen. Het Keurmerk Veilig & Schoon toetst naast deze onderdelen ook op kwaliteit van het water, de vloer en de bekwaamheid van het personeel.

Een keer per jaar brengt de Stichting Zwembadkeur een bezoek aan Zwembad Kerkpolder, Sportfondsenbad Delft (Weteringlaan) en het Zwem- en Squashcentrum (Clara van Sparwoudestraat ). Zij beoordeelt aan de hand van wettelijke voorschriften of de zwembaden aan de gestelde eisen voldoen. Het Keurmerk Veilig & Schoon is een niet-verplichte regeling met het wettelijk kader als ondergrens en daarbovenop een aantal extra kwaliteitseisen. De criteria van het Keurmerk Veilig & Schoon kunt u terugvinden op http://www.zwembadkeur.nl

Noot voor de redactie,