NCRV

Slag om Pampus

Slag om Pampus, kandidaten 24-uur de baas

Vrijdag 29 februari 2008

22.55 uur, Nederland 3

Slag om Pampus nadert de ontknoping. Wie worden de nieuwe fortwachters? Nog twee stellen zijn in de race. Zij kunnen hun kwaliteiten, leiderschap, talenten en vaardigheden volop benutten in de 24-uur die zij het eiland geheel alleen bestieren.

Na sluiting van het eiland, om 17.00 uur, krijgen zij de sleutels van Pampus overhandigd. De relatieve rust blijkt van korte duur als zich onverwacht een gezelschap feestvierders aandient. Alle zeilen moeten bijgezet. Bezoekers en vrijwilligers vragen om aandacht en begeleiding. Onverwachte situaties doemen op.

Hoe brengen de overgebleven kandidaat-fortwachters het er in de praktijk vanaf? Wie van de twee stellen heeft de sterkste zenuwen en de gave om alles in goede banen te leiden. Na een lange nacht die niet echt rustig verloopt met de nodige verassingen, wordt weer duidelijker welk stel de beste capaciteiten bezit om fortwachter te zijn. Met hun laatste reserves moeten de finalisten in individuele gesprekken met de assessment-psycholoog en de Stichting Pampus laten zien wat ze waard zijn.