Ingezonden persbericht


Feest poptrash in Mezz: KOP bestaat vier jaar

Persbericht: vooraankondiging

Poptrash: Quatre Ans de KOP

Datum 29 februari 2008. vanaf 22.00u


Plaats Mezz, Keizerstraat 101, Breda

Deelnemers Joost van Bellen, The Longmen en Kijkbuiskinderen

KOP i.s.m. Poppodium Mezz

Op vrijdag 29 februari is het zover en bestaat KOP 4 jaar! We vieren dit tijdens het feest poptrash in Mezz. Deze maand kun je Poptrash dus beter KOPtrash noemen.

De afgelopen jaren heeft KOP verschillende activiteiten georganiseerd die ertoe hebben bijgedragen dat beginnende kunstenaars en vormgevers hun werk konden presenteren aan het grote publiek en professionals in de kunstsector. Speciaal voor het vierjarige bestaan, laat KOP nu buiten de eigen ruimte zien dat kunst en vormgeving niet bepaald saai zijn. Tevens kunnen de bezoekers deze avond een verrassing verwachten, zodat ze na het feest ook nog een aandenken hebben.

Poptrash is de alternatieve dansavond in Mezz. Een spannende avond, een combinatie van de allernieuwste underground hits en korte live optredens. Tijdens die avond krijg je een flinke bak electro over je heen, worden er wat gitaren tegenaan gegooid en kun je vleugjes hiphop en drum n bass verwachten. Speciale gasten op deze avond zijn:

Joost van Bellen is een prominente dj en partyorganisator. Hij stond aan de wieg van de housemuziekstijl in Nederland en hij was initiator van de feesten Speedfreax en RAUW. Als medegrondlegger van de dance scene in Nederland draait hij van underground garagepunk tot acid house.

Het Eindhovense duo The Longmen is een samenwerkingsverband tussen DJ Hank Long (o.a. ALRT, Rare Records) en DJ U-man (Effenaar, The Clash). Deze twee boomlange dj's vonden in elkaar de ideale muziekpartner om een denderende back-to-back mix van new rave en rockende, knetterende electro te creëren.

Kijkbuiskinderen is een vierkoppig vj-collectief dat visuals en decoraties op een unieke manier benadert. Hun eigen stijl en creativiteit staan garant voor een vette aankleding en sfeer in welke zaal dan ook. Kijkbuiskinderen is inmiddels bekend van feesten als Lowlands, 5 Days Off, Dance Valley en Extrema. Speciaal voor deze avond hebben ze naast hun combinatie tussen live animatie en decoratie speciale KOP-visuals gemaakt, die dan te zien zullen zijn.

De aanvang van het programma is om 22.00u in de Dommelsch zaal en de kaartjes kosten ¤ 10,- per stuk. Voor het bestellen van de kaarten en meer informatie kun je ook terecht op www.mezz.nl.

Voor de redactie, niet ter publicatie:

KOP nodigt u uit om deze activiteit bij te wonen. Voor meer informatie of concrete afspraken, kunt u contact opnemen met Marianne Peltzer, publiciteitsmedewerker stichting KOP.

e-mail . publiciteit@stichtingkop.nl

telefoon . 076 587 99 00