Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 21 februari 2008

onthulling reizigersinformatiepanelen Alkmaar

Op woensdag 20 februari zijn de nieuwe reizigersinformatiepanelen in Alkmaar onthuld door wethouder H. Hansen van de gemeente Alkmaar en gedeputeerde C. Mooij van de provincie Noord-Holland. De informatiepanelen, die staan bij de Alkmaarse bushaltes, horen bij Regionet Alkmaar - Heerhugowaard, een route waar de bus ongehinderd kan doorrijden.

De informatiepanelen zijn ontwikkeld door de provincie Noord-Holland samen met de gemeente Alkmaar. De informatiezuilen moeten als standaard voor heel Nederland gaan gelden. Bijzonder aan het systeem is dat de zuilen informatie van verschillende busmaatschappijen tegelijk kunnen vermelden. Op dit moment heeft iedere busmaatschappij zijn eigen informatiebord.

De informatiezuilen geven aan welke bussen er bij de halte vertrekken. Ook de vertrektijd staat aangegeven. Als een bus vertraging heeft, wordt dit bij de vertrektijd vermeld. De reizigersinformatiezuilen zijn geplaatst langs de openbaar vervoerroute door het centrum van Alkmaar van de Robonsbosweg tot aan de N242 (oostelijke ringweg). Op het station van Alkmaar staan overzichtspanelen met de dienstregeling van de bussen.

De ontwikkeling van de informatiepanelen zijn onderdeel van de hoogwaardige buslijn Regionet Alkmaar - Heerhugowaard. Wethouder Hansen: 'Hoogwaardige busvervoer is essentieel voor de bereikbaarheid van Alkmaar. De bereikbaarheid van Alkmaar staat hoog op onze agenda en daar investeren we dus fors in.'

De informatiepanelen worden in de loop van 2008 ook geplaatst bij de haltes op de route in Heerhugowaard. De provincie Noord-Holland wil dit soort informatiezuilen ook bij de haltes van andere Regionetverbindingen gaan plaatsen om het reizigersgemak nog verder te vergroten. 'Hoogwaardig busvervoer realiseren, stopt niet bij een snelle busverbinding mogelijk maken, maar betekent ook het comfort van de busreiziger verbeteren. Daar hoort onder andere goede en punctuele reizigersinformatie bij, die we met deze informatiepanelen bieden.'


Noot voor de redactie,

Gemeente Alkmaar