Ingezonden persbericht


VRIJDAG 29 FEBRUARI EN VRIJDAG 7 MAART IN WORLD'S UNTOLD STORIES

TRAPPED

een tweeluik over gedwongen prostitutie van Afrikaanse vrouwen en meisjes in Europa

Trapped: Part One

"You can run, but you can't hide" zeggen Afrikaanse meisjes die gedwongen worden zichzelf iedere nacht verkopen aan een schier eindeloze stroom van mannen. Zij moeten hun zielloze werkzaamheden uitvoeren in smerige bordelen of geparkeerde auto's.

De documentaire 'Trapped' schetst een onthutsend beeld van het geweld en de angst die het leven beheerst van Afrikaanse vrouwen en meisjes in de Europese straatprostitutie. Ooit werden zij overgehaald werden om in ruil voor rijkdom hun geboorteplaatsen te verlaten en te gaan werken in Europa.

Michelle Mildwater is gespecialiseerd in het behandelen van trauma's. Twee vrouwen - Anna en Joy - vertellen haar hun afschuwelijke verhaal. In "Trapped: Part One", horen we hun onmenselijke verhalen over het leven in de gedwongen straatprostitutie in Europa.

Trapped: Part Two

Ieder jaar worden 2 miljoen vrouwen en kinderen bedrogen, geslagen, verkracht en bedreigd met de dood in de groeiende wereld van de sex industrie.

"Trapped: Part One" volgde Anna en Joy tijdens hun gedwongen prostitutie in de straten van Europa. In "Trapped: Part Two", volgen we hen naar huis in Nigeria waar ze geruïneerd, vernederd en vol schaamte arriveren en een nieuw bestaan moeten opbouwen.

Ook geeft de documentaire inzicht in hoe wanhopige families misleid en bedrogen worden om hun kinderen mee te geven aan vreemdelingen uit Europa die ze rijkdom beloven maar hun kinderen verkopen als sexslaven.

CNN's World's Untold Stories

De serie "World's Untold Stories" wordt iedere vrijdagavond van 19.30 uur - 20.00 uur uitgezonden en brengt de kijker op plaatsen waar zelden een camera komt. Moedige filmmakers vertellen de verborgen verhalen over oorlog, onderdrukking, strijd, armoede, de zwaksten in de maatschappij en degenen die hiervan misbruik maken.

Een speciale website, www.cnn.com/untoldstories, bevat wekelijks actuele programma informatie, video's en een blog bij de serie.

World's Untold Stories: Trapped: Part One wordt uitgezonden op:

Vrijdag 29 februari om 19.30 uur

World's Untold Stories: Trapped: Part Two wordt uitgezonden op:

Vrijdag 7 maart om 19.30 uur


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht