Financiële resultaten voor het volledige boekjaar 2007 UCB blijft op koers:
Sterke financiële resultaten overtreffen
verwachtingen
Grote vooruitgang in onderzoek en
ontwikkeling

De solide opbrengsten van 3,6 miljard euro, met een netto-omzet van 3,2 miljard, zijn te danken aan de uitstekende omzet van Keppra® (meer dan
1 miljard euro), de omzetstijging van Xyzal® naar 168 miljoen euro en de uitstekende resultaten van Neupro® met een omzet van 52 miljoen euro, gesteund door de succesvolle lancering van dit product in de VS. De onderliggende rentabiliteit (recurrente EBITDA) van 741 miljoen euro werd gesteund door de succesvolle integratie van Schwarz Pharma, met 166 miljoen euro aan synergieresultaten in 2007.
De nettowinst bedroeg 160 miljoen euro, rekening houdend met de weerslag van de financiële lasten van de overname, aanzienlijke reorganisatiekosten en bijkomende investeringen in de lancering van nieuwe producten.
In 2007 verkreeg UCB drie reglementaire goedkeuringen en werden voor vier indicaties productaanvragen ingediend.

Brussel (BELGIË), 29 februari 2008, 7:00 AM CET ­ UCB heeft vandaag zijn financiële resultaten bekendgemaakt voor het volledige boekjaar 2007. Roch Doliveux, CEO van UCB, licht toe: "2007 was een belangrijk jaar voor UCB. Wij hebben twee nieuwe producten gelanceerd in de Verenigde Staten en vier registratieaanvragen ingediend in de VS en de Europese Unie. We hebben een indrukwekkend aantal mijlpalen in onderzoek en ontwikkeling bereikt, ook al konden we op dat vlak niet al onze doelstellingen verwezenlijken. Ik ben er vooral trots op dat steeds meer patiënten met ernstige ziektes, waaronder epilepsie en bewegingsstoornissen, baat hebben bij de geneesmiddelen van UCB. Ik ben ook tevreden over de onderliggende positieve financiële resultaten die in lijn liggen met de recordresultaten van het vorige jaar en gesteund worden door ons geslaagde integratieproces."


*Volledige consolidatie van UCB en Schwarz Pharma ­ Vergelijking gerapporteerde cijfers voor volledig boekjaar 2007 met pro forma volledig boekjaar 2006 bij reële wisselkoersen

1/8

Sterke groei van de totale opbrengsten - kostenbeheersing - belangrijke synergieresultaten
Ondanks de impact van de verzwakte Amerikaanse dollar en de Japanse Yen bedroegen onze totale opbrengsten 3.626 miljoen euro en bleven ze dus op het niveau van 2007*. De netto-omzet steeg met 1%, terwijl de royaltyinkomsten en overige opbrengsten daalden in vergelijking met dezelfde periode in 2006.
De netto-omzet van 3.188 miljoen euro steeg met 1%* (bij constante wisselkoersen
+6%), vooral gestimuleerd door onze producten Keppra® (levetiracetam), Xyzal® (levocetirizine) en Neupro® (transdermale pleisters rotigotine). Deze groei werd gerealiseerd ondanks de impact van het verloop van het patent op Zyrtec® (cetirizine) in de Verenigde Staten op de omzet en de aanhoudende concurrentie van generische geneesmiddelen voor andere producten. Daarnaast was de invloed voelbaar van de stopzetting van de productverkoop na verscheidene afstotingen, de impact van het verlies van producten als gevolg van gewijzigde controleclausules en door de overheid opgelegde prijsverlagingen in Europa.
Keppra®, het anti-epilecticum van UCB, blijft sterk groeien en verbetert zijn marktpositie in de behandeling van epilepsie en vooral zijn leiderschap in de Verenigde Staten en Europa, gesteund door nieuwe indicaties en vormen. De netto-omzet van Keppra® steeg tegenover 2006 met 35% (bij constante wisselkoersen +43%) tot 1.026 miljoen euro. Xyzal®, een antihistamine op voorschrift van UCB, zette zijn groei in Europa en de opkomende markten voort met een netto-omzet van 168 miljoen. Dat is een stijging van 18% ten opzichte van 2006 (bij constante wisselkoersen +19%). De omzet na de succesvolle lancering van Xyzal® in de Verenigde Staten wordt niet geconsolideerd, maar het aandeel van UCB in de winstdelingsovereenkomst met sanofi-aventis is opgenomen onder overige opbrengsten. Zyrtec®, een antihistamine van UCB, realiseerde een globale netto-omzet van 487 miljoen euro. Dit betekent een omzetdaling van 13% (bij constante wisselkoersen - 7%) tijdens 2007, onder invloed van een vertraging in de Amerikaanse markt in de aanloop naar het einde van het brevet (de totale omzet voor 12 maanden op deze markt bedroeg 1,54 miljard dollar), en een lagere omzet in Europa als gevolg van de concurrentie van generische geneesmiddelen en substituten van Xyzal®. Ook de lagere verkoopcijfers in de rest van de wereld speelden een rol, voornamelijk als gevolg van een zwak allergieseizoen in Japan. Neupro®, de patch voor Parkinson, bereikte een netto- omzet van 52 miljoen euro, een teken van een uitstekende start na de eerste Europese lancering van het product in 2006 en de succesvolle introductie van Neupro® in juli 2007 in de Verenigde Staten.
De royalty-inkomsten, 294 miljoen euro, daalden met 14%*, voornamelijk als gevolg van de blijvende impact van het vervallen van het Boss-brevet en de eenmalige inkomsten die in 2006 werden opgenomen voor de productie voor derden (toll-manufacturing). De duurzame omzet van Zyrtec® in de Verenigde Staten zorgde voor een stabiele stroom van royalty-inkomsten en de inkomsten uit royalty's op de biotechnologische brevetten van UCB bleven stijgen. De overige opbrengsten, waaronder mijlpaalbetalingen, winstdelingen en de omzet uit de contractproductie voor derden, bedroegen 144 miljoen euro, een daling van 2%.

*Volledige consolidatie van UCB en Schwarz Pharma ­ Vergelijking gerapporteerde cijfers voor het volledige boekjaar 2007 met pro forma volledig boekjaar 2006 bij reële wisselkoersen
UCB News 29 februari 2008 2/8

De brutowinst van 2.579 miljoen euro is 6%* lager dan in 2006, met een stijging van de kostprijs van de omzet met 1.047 miljoen, een toename met 19%*. De kostprijs van de omzet werd beïnvloed door een éénmalige, niet-contante voorraadstijging van 93 miljoen euro, zoals vereist door de IFRS, en bijkomende afschrijvingskosten van 52 miljoen euro in verband met de overname van Schwarz Pharma.
De marketing- en verkoopkosten, 1.054 miljoen euro, bleven gelijk*. De substantiële investeringen in de lancering van Neupro® en Xyzal® in de Verenigde Staten, en in de voorbereiding van verwachte lanceringen, werden gedeeltelijk gecompenseerd door de synergieresultaten.
De onderzoeks- en ontwikkelingskosten, 788 miljoen euro, daalden met 3%* als gevolg van de kostendaling na de geslaagde voltooiing van Fase III-programma's, de optimalisering van cruciale processen en kostenverminderingen dankzij het bereiken van de kritische massa. Tegelijkertijd bleven wij investeren in de ontwikkelingspijplijn van UCB.
De algemene en administratieve kosten, 267 miljoen euro, daalden met 15%*, voornamelijk dankzij synergieresultaten.
De operationele winst (EBIT), 344 miljoen euro, daalde met 48% als gevolg van 123 miljoen aan reorganisatie- en integratiekosten, bijzondere waardeverminderingen van 36 miljoen, opstartkosten van Cimzia® (certolizumab pegol) en andere gerelateerde uitgaven van 23 miljoen. Deze werden gecompenseerd door meerwaarden, voornamelijk uit de verkoop van aandelen van Cytec en de OTC-activiteiten in Frankrijk. In vergelijking met 2006 moet men er rekening mee houden dat de operationele winst in 2006 belangrijke meerwaarden omvatte, dankzij de afstoting van niet-strategische producten voor 135 miljoen euro.
De nettowinst bedroeg 160 miljoen euro en daalde met 59%* als gevolg van de hogere financiële lasten in verband met de overname, een éénmalige niet-contante impact van de opwaardering van de voorraden met 93 miljoen euro (voor belastingen) in het kader van de IFRS, en een verminderde bijdrage na belastingen van niet-recurrente posten. De nettowinst, aangepast met de impact na belastingen van éénmalige posten en de voorraadstijging in verband met de overname, bedraagt 292 miljoen euro. Dat is een daling met 15%* (bij constante wisselkoersen - 5%), waarbij de bedrijfsprestaties de incrementele financiële overnamekosten en de immateriële afschrijvingskosten gedeeltelijk compenseren.
De onderliggende rentabiliteit, recurrente EBITDA, bedroeg 741 miljoen euro, een daling van 1% (bij constante wisselkoersen een toename van 7%). Dit toont aan dat de goede bedrijfsresultaten de impact van de zwakke Amerikaanse dollar en Japanse Yen bijna compenseren.
De balans van UCB op het einde van december 2007 is vergelijkbaar met de balans op het einde van 2006, aangezien de balans van Schwarz Pharma op die datum al volledig geconsolideerd was. De totale passiva en het eigen vermogen van UCB op 31 december 2007 bedragen 9.555 miljoen euro.

*Volledige consolidatie van UCB en Schwarz Pharma ­ Vergelijking gerapporteerde cijfers voor volledig boekjaar 2007 met pro forma volledig boekjaar 2006 bij reële wisselkoersen
UCB News 29 februari 2008 3/8

Dat is minder dan de 10.560 miljoen op het einde van 2006 (na herwerking). Dit is vooral het gevolg van de verkoop van aandelen van Cytec met een boekwaarde van 248 miljoen euro, de inspanningen om het werkkapitaal verder omlaag te brengen en de aanwending van beschikbare kasmiddelen voor de gedeeltelijke aflossing van externe leningen. De netto schuldpositie van UCB per 31 december 2007 bedraagt 1.915 miljoen euro, met inbegrip van de financiële leningen voor 2.420 miljoen euro die voornamelijk verband houden met de overname van Schwarz Pharma. De netto schuldpositie op 31 december 2006 was 2.108 miljoen euro. De netto daling van de schuld met 193 miljoen euro is te danken aan de duurzame generatie van kasstromen en het positieve effect van de wisselkoersen op het in Amerikaanse dollar uitgedrukte deel van de gesyndiceerde lening. De kasstromen uit bedrijfsactiviteiten bedroegen 490 miljoen in 2007, een stijging met 53%*. De kasstromen uit investeringsactiviteiten vertegenwoordigden een uitstroom van 201 miljoen, voornamelijk te wijten aan de tweede betaling voor de overname van Schwarz Pharma, bijkomende aankopen van aandelen (-217 miljoen euro) en investeringen in vaste activa (-220 miljoen), die gedeeltelijk gecompenseerd werden door een instroom van opbrengsten uit verkopen (271 miljoen euro). De kasstromen uit financieringsactiviteiten werden beïnvloed door de uitkering van dividenden (-164 miljoen euro) en de terugbetaling van schuld met beschikbare geldmiddelen (-600 miljoen euro), met een uitstroom van 766 miljoen euro. De Raad van Bestuur stelt een bruto dividend voor van 0,92 euro per aandeel (netto dividend van 0,69 euro per aandeel) uit te keren vergeleken met 0,90 euro vorig jaar (netto dividend van 0,675 euro per aandeel), of een stijging met 2,2%, in lijn met UCB's dividendbeleid.
Financiële vooruitzichten voor 2008
UCB verwacht dat het in 2008 zijn strategie zal blijven uitvoeren en beduidend zal blijven investeren in de toekomstige groei van de onderneming. De opbrengsten zullen naar verwachting dalen met circa 3,4 miljard euro, hoofdzakelijk als gevolg van de afloop van het brevet voor Zyrtec® en de concurrentie van generische geneesmiddelen die Keppra® waarschijnlijk in de VS zal ondervinden, en van de verwachte verdere verzwakking van de wisselkoersverhoudingen. Ondanks stijgende marketing- en verkoopkosten voor productlanceringen en de voorbereiding van lanceringen, zouden de bedrijfskosten iets lager zijn, als gevolg van onze voortdurende inspanningen voor kostenbeheersing. De recurrente EBITDA voor het volledige jaar 2008 zal naar verwachting ongeveer 650 miljoen bedragen. De nettowinst in 2008 zal naar verwachting meer dan 100 miljoen euro bedragen.


*Volledige consolidatie van UCB en Schwarz Pharma ­ Vergelijking gerapporteerde cijfers voor volledig boekjaar 2007 met pro forma volledig boekjaar 2006 bij reële wisselkoersen
UCB News 29 februari 2008 4/8

UCB News 29 februari 2008 5/8

Update onderzoek & ontwikkeling
In 2007 bereikte UCB talrijke reglementaire mijlpalen, waaronder de reglementaire goedkeuring van drie producten:

· Neupro® voor de behandeling van gevorderde stadia van de ziekte van Parkinson in Europa en vroege stadia van deze ziekte in de Verenigde Staten.
· Xyzal® voor de behandeling van allergie in de Verenigde Staten
· Cimzia®, voor de behandeling van de ziekte van Crohn in Zwitserland Bovendien legde UCB twee producten voor vier indicaties voor aan de regulerende overheden:

· VimpatTM werd in Europa en de Verenigde Staten voorgelegd voor de behandeling van diabetische neuropathische pijn

· VimpatTM werd in Europa en de Verenigde Staten voorgelegd voor de behandeling van epilepsie

· Neupro® werd in Europa en de Verenigde Staten voorgelegd voor de behandeling van het Restless Legs Syndrome.

· Neupro® werd in de Verenigde Staten voorgelegd voor de behandeling van de ziekte van Parkinson in gevorderd stadium Begin 2008 diende UCB een aanvraag in bij de registratieautoriteiten voor twee andere producten, voor twee indicaties:

· Keppra® XR werd aan de Amerikaanse regulerende overheid voorgelegd voor de behandeling van epilepsie

· Cimzia® werd aan de Amerikaanse registratieautoriteiten voorgelegd voor de behandeling van reumatoïde artritis. In 2007 boekte UCB op talrijke gebieden vooruitgang in de klinische ontwikkeling, met als belangrijkste resultaten:

· De Fase III-proeven voor RikeltaTM (brivaracetam) als adjunctieve behandeling van epilepsie met partieel begin gingen van start.
· Een Fase III-studie werd begonnen voor CMC544 als behandeling van Non- Hodgkin Lymphoma (NHL)

· Een Fase IIa-studie werd begonnen voor CDP323 als behandeling van multiple sclerose
Op 14 december 2007 maakte UCB nieuwe informatie bekend over de nieuwste klinische ontwikkelingen. Sinds de datum van die aankondiging is men begonnen met een Fase IIb- studie met epratuzumab voor de behandeling van systemische lupus erythematosus (SLE).


*Volledige consolidatie van UCB en Schwarz Pharma ­ Vergelijking gerapporteerde cijfers voor volledig boekjaar 2007 met pro forma volledig boekjaar 2006 bij reële wisselkoersen
UCB News 29 februari 2008 6/8

Volledig boekjaar 2007 ­ Financiële hoogtepunten*
In miljoen EUR Gerappor- Pro forma Pro forma Gerappor- teerd 2006 Verschil* teerd 2007 (niet- Reëel UCB (geauditeerd) geauditeerd) percentage 2006 (niet- geauditeerd) (geauditeerd) Opbrengst 3 626 3 631 0% 2 551 Netto-omzet 3 188 3 144 1% 2 177 Royaltyinkomsten & vergoedingen 294 340 -14% 335 Overige opbrengstena 144 146 -2% 39 Brutowinstb 2 579 2 754 -6% 2 010 zonder voorraadstijging 2 672 2 754 -3% 2 010 Kosten voor marketing en verkoop (1 054) (1 049) 0% (733) Kosten voor onderzoek & (788) (815) -3% (615) ontwikkeling
Algemene en administratiekosten (267) (315) -15% (196) Overige bedrijfsopbrengsten 10 33 9 Recurrente EBIT (REBIT)b 480 608 -21% 475 zonder voorraadstijging 573 608 -6% 475 Niet-recurrente baten/(lasten) (136) 61 n.v.t. 97 EBIT (operationele winst)b 344 669 -48% 571 zonder voorraadstijging 437 669 -35% 571 Financiële lasten (125) (48) >100% (54) Winst voor winstbelastingen 219 620 -65% 517 Winstbelastingen (60) (228) >100% (150) Nettowinst (na minderheidsbelangen) 160 392 -59% 367

Recurrente EBITDA 741 747 -1% 566 Aangepaste Nettowinstc 292 343 -15% 318 Basisopbrengst per aandeel (euro 0.89 2.17 -60% 2.57 per niet-verwaterd aandeel)
Aangepaste Basisopbrengst per 1.62 1.90 -16% 2.23 aandeel
(euro per niet-verwaterd aandeel)
Aantal uitstaande aandelen 180 180 0 (niet-verwaterd, in miljoenen)
a UCB herwaardeerde inkomsten uit licentie- of winstdelingsovereenkomsten evenals omzet uit contractproductie als "overige opbrengsten" die derhalve in mindering worden gebracht op de netto-omzet De resultatenrekening voor 2006 (gerapporteerd en pro forma) is dienovereenkomstig bijgesteld. b na 93 miljoen euro voorraadherwaardering in verband met overnames c aangepast voor belastingimpact van niet-recurrente posten, bijdrage na belastingen van niet voortgezette activiteiten en voorraadherwaardering

Het financiële rapport 2007 is nu beschikbaar onder de Investor Relations sectie van de UCB website.

Het College der Commissarissen heeft bevestigd dat de controle van de geconsolideerde jaarrekening zoals opgesteld door de raad van bestuur is afgerond en dat deze geen materiële afwijkingen bevat. Het College der Commissarissen heeft bevestigd dat de boekhoudkundige informatie opgenomen in het perscommuniqué, onder materiële afwijkingen overstemt met de geconsolideerde jaarrekening op basis waarvan het is opgemaakt.

*Volledige consolidatie van UCB en Schwarz Pharma ­ Vergelijking gerapporteerde cijfers voor volledig boekjaar 2007 met pro forma volledig boekjaar 2006 bij reële wisselkoersen UCB News 29 februari 2008 7/8

Over UCB
UCB (www.ucb-group.com) is een toonaangevend, wereldwijd aanwezig biofarmaceutisch bedrijf dat zich toelegt op het onderzoek, de ontwikkeling en de commercialisering van vernieuwende farmaceutica en biotechnologische producten voor aandoeningen van het centrale zenuwstelsel (inclusief epilepsie), immuunziekten en inflammatoire aandoeningen (inclusief allergische/respiratoire aandoeningen) en oncologie. UCB wil een toonaangevende positie bekleden in de categorieën van ernstige ziekten. UCB heeft ongeveer 12,000 mensen in dienst in meer dan 40 landen. In 2007 realiseerde het bedrijf een zakencijfer van 3,6 miljard euro. UCB staat genoteerd op Euronext Brussels. Schwarz Pharma AG Monheim, Duitsland) maakt deel uit van de UCB groep.

Voor verdere informatie
Antje Witte, Vice-President Corporate Communications & Investor Relations, UCB Group T +32.2.559.9414, Antje.witte@ucb-group.com
Mareike Mohr, Associate Director Investor Relations, UCB Group T +32.2.559.9264, Mareike.mohr@ucb-group.com

Telefonische Conferentie
UCB zal een telefonische persconferentie houden op vrijdag, 29 februari om 10u30 CET. Tel.: (+32) (0)2 789 86 04 België
(+49) (0)69 710445 601 Duitsland (+44) (0)20 8322 2048 Engeland (+44) (0)20 8322 2048 Europa

UCB zal een telefonische conferentie voor de analisten en investeerders houden op vrijdag, 29 februari om 14u00 CET.
Tel.: (+32) (0)2 789 86 03 België
(+49) (0)69 710445598 Duitsland (+44) (0)20 3003 2657 Engeland (+44) (0)20 3003 2657 Europa
(+1) (0)866 9665335 Verenigde Staten

Toekomstgerichte verklaringen
Deze persmededeling omvat toekomstgerichte verklaringen op basis van de huidige plannen, ramingen en overtuigingen van het management. Dergelijke verklaringen zijn onderhevig aan risico's en onzekerheden die tot gevolg kunnen hebben dat de feitelijke resultaten wezenlijk kunnen verschillen van de resultaten die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen in deze persmededeling kunnen worden gesuggereerd. Belangrijke factoren die oorzaak kunnen zijn van dergelijke verschillen, omvatten: veranderingen in de algemene economische situatie, commerciële en concurrentie- omstandigheden, gevolgen van toekomstige gerechtelijke uitspraken, veranderingen in regelgeving, wisselkoersschommelingen en het aanwerven en behouden van medewerkers.

UCB News 29 februari 2008 8/8


---- --