Raad van State


vrijdag 29 februari 2008

10.30 uur

Zitting over de sloopvergunning die het dagelijks bestuur van het stadsdeel Oost/Watergraafsmeer van Amsterdam heeft verleend voor de sloop van een aantal gebouwen aan de Oosterparkstraat in de gemeente. De Stichting Monumentenbehoud Nederland is tegen de sloop van de gebouwen. Na in het ongelijk te zijn gesteld door de rechtbank in Amsterdam komen zij in hoger beroep bij de Raad van State. (zaaknummer 10.00 uur)
Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Zuid-Holland van het bestemmingsplan Ten Nieburch van de gemeente Rijswijk. Meerdere inwoners van Rijswijk zijn het niet eens met het bestemmingsplan en verzoeken de Raad van State het goedkeuringsbesluit te schorsen. (zaaknummer 200708283/1)
11.00 uur
Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Gelderland van het bestemmingsplan Woongebied Kernhem van de gemeente Ede. De Vereniging behoud Kernhem/Doesburg is het niet eens met het bestemmingsplan en verzoekt de Raad van State het goedkeuringsbesluit te schorsen. (zaaknummer 200800347/2) Zitting over de dwangsommen die het college van burgemeester en wethouders van Ermelo heeft opgelegd aan een inwoner van Den Haag en een inwoner van Madrid (Spanje) vanwege de opslag van gevaarlijke stoffen aan de Groene Allee in Ermelo. Het gaat om het bedrijf Rumeta B.V. dat de licht ontvlambare stof natriumdichromaat verkoopt. Volgens het college heeft het bedrijf geen milieuvergunning voor het opslaan van de stof en is die ook niet op de voorgeschreven wijze opgeslagen. De inwoner van Den Haag is een voormalig vertegenwoordiger van het bedrijf, de inwoner van Madrid de voormalig directeur. Beiden zijn het niet met de dwangsommen en komen in beroep bij de Raad van State. Zij vinden dat de stof wel juist is opgeslagen en vinden dat zij niet kunnen worden aangeschreven voor de dwangsom, omdat ze al sinds geruime tijd niet meer voor Rumeta werken. (zaaknummer 200705736/1 en 200705740/1)

13.30 uur

Zitting over de weigering door het college van burgemeester en wethouders van Apeldoorn om bestuurlijke maatregelen te nemen tegen een tennisvereniging aan de Pijnboomlaan in Apeldoorn. Een omwonende had om de maatregelen verzocht, onder meer omdat zij last heeft van het grote licht bij de tennisbanen. Zij is het niet eens met de weigering en komt in beroep bij de Raad van State. (zaaknummer 200706261/1)