Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Voor onmiddellijke publicatie

29 februari 2008

Punch Graphix versterkt managementteam met Chief Marketing & Strategy Officer

Punch Graphix nv (`Punch Graphix') heeft Paul Willems met ingang van 1 maart 2008 aangesteld als Chief Marketing & Strategy Officer. In deze functie zal hij verantwoordelijk zijn voor de wereldwijde marketingactiviteiten van de Punch Graphix-merken Xeikon en basysPrint, en voor de ontwikkeling en bepaling van de groepsstrategie.

Paul Willems (°1964) kan bogen op meer dan 15 jaar ervaring in de international grafische industrie, zowel op het gebied van beeldvormingssystemen (prepress) als digitaal drukken. Tot zijn aanstelling bij Punch Graphix was hij Global Senior Manager bij de Strategy Practice van McKinsey&Co. Daarvoor vervulde hij diverse leidinggevende functies bij NexPress, een joint venture van Kodak en Heidelberg, en later een dochteronderneming van Kodak Graphic Communications Group. Hij was er verantwoordelijk voor de wereldwijde strategie en marketing van NexPress' porfolio professionele oplossingen en diensten. Na de overname was hij belast met de integratie van de activiteiten voor de regio Europa, Afrika en het Midden- Oosten. In het begin van zijn carrière was hij werkzaam bij Agfa-Gevaert in leidinggevende functies in marketing en management en als Management Consultant bij McKinsey&Co, waar hij zich specialiseerde in strategieontwikkeling voor de hightechindustrie en direct marketing projecten. Paul Willems studeerde af als Master in de industriële wetenschappen (industrieel ingenieur) en behaalde daarna een Master in de toegepaste economische wetenschappen (handelsingenieur) en een MBA.

"We zijn verheugd dat Paul ons team komt versterken", aldus Wim Deblauwe, CEO van Punch Graphix, "Vanuit zijn achtergrond bij McKinsey&Co, brengt hij ons een schat aan expertise en een gedegen kennis op het gebied van strategie en management. Hij is een echte aanwinst voor ons managementteam. We zijn nu uitstekend geplaatst om nieuwe groeikansen te creëren en om onze toegevoegde waarde voor onze klanten en de markten waarin ze actief zijn te vergroten."

In een reactie op zijn benoeming, verklaart Paul Willems: "Ik kijk er echt naar uit om bij Punch Graphix aan de slag te gaan. De groep heeft een mooi portfolio van toonaangevende producten waarover klanten zeer enthousiast zijn. Ik geloof dat er een enorm potentieel schuilt in de door Punch Graphix ontwikkelde technologieën en ik zie dan ook uitdagende mogelijkheden voor de toekomst. Zijn gedreven managementteam en toegewijde aandeelhouders delen dezelfde sterke ambitie om te groeien. Ik kijk er dan ook naar uit om samen met de rest van het team de strategie van de groep verder uit te werken en de groep te begeleiden naar een hoger niveau van succes."

Punch Graphix heeft vandaag ook de resultaten voor het boekjaar 2007 bekendgemaakt. De aanstelling van Paul Willems kadert in de ambitie van de groep om in de toekomst een groei neer te zetten die minstens in de lijn ligt van de groei verwacht voor de grafische markt.

Over Punch Graphix
Punch Graphix biedt innovatieve, competitieve en milieuvriendelijke beeldvormings- en drukoplossingen voor de wereldwijde grafische industrie. Onder de merknaam Xeikon ontwerpt, ontwikkelt en vermarkt Punch Graphix digitale kleurendruksystemen, software en verbruiksartikelen van topkwaliteit voor commerciële toepassingen, document- en transactiedrukwerk en de industrie. Onder de merknaam basysPrint en als OEM-toeleverancier ontwerpt, ontwikkelt en vermarkt Punch Graphix beeldvormingssystemen van het midden- en topgamma voor offsetdrukken in de sectoren van het commerciële drukwerk en de krantenoffsetdruk. Punch Graphix is sterk R&D-gericht en zet zich volledig in voor de tevredenheid van zijn klanten. Het streeft naar kostenefficiënte grafisch uitmuntendheid die alle verwachtingen overtreft. Punch Graphix is genoteerd aan Euronext Amsterdam by NYSE Euronext (PGX). Website: www.punchgraphix.com

­ 1/2 ­

Punch Graphix nv ­ Brieversstraat 70 ­ 4529 GZ Eede ­ Netherlands www.punchgraphix.com - info@punchgraphix.com

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wim Deblauwe, Chief Executive Offer op +31 (0)117 37 50 20 of via e-mail wim.deblauwe@punchgraphix.com of met Paul Willems, Chief Marketing & Strategy Officer op +32 (0)3 443 1911 of via paul.willems@punchgraphix.com

­ 2/2 ­

Punch Graphix nv ­ Brieversstraat 70 ­ 4529 GZ Eede ­ Netherlands www.punchgraphix.com - info@punchgraphix.com


---- --