Unieke Rokerslijfrente van Paerel Leven geeft rokers voordeel op lijfr

29/02/2008 08:07

Stichting Rokersbelangen

Lelystad, 29 februari 2008 -
Goed bericht voor het rokende gedeelte van de Nederlandse bevolking.Vanaf vandaag is het voor rokers mogelijk een speciale lijfrentepolis af te sluiten die hogere uitkeringen realiseert. De Rokerslijfrente is ontwikkeld vanuit het gegeven dat rokers een lagere levensverwachting hebben dan niet-rokers. Initiatiefnemer is de levensverzekeraar Paerel Leven te Lelystad, in samenwerking met de Stichting Rokersbelangen.

Diversificatie bij levensverzekeringen
Hans Brandwijk van Paerel Leven licht toe: " Er is in Nederland een tendens waarneembaar waarbij verzekeraars steeds meer onderscheid maken tussen risicogroepen. Er bestaan al tal van verzekeringen waarbij een diversificatie in premiestelling en dekking bestaat. Een voorbeeld is de overlijdensrisicoverzekering voor welvarende mensen. Niet-rokers worden bij tal van verzekeringen beloond in de vorm van een lagere premiestelling. Wij passen dergelijke diversificaties ook toe... Paerel Leven is een jonge verzekeraar met innovatieve ideeën. Onze Rokerslijfrente geeft het voordeel juist aan de roker. Dat betekent dat wij rokers een uitkering geven gekoppeld aan hun statistische levensverwachting. Eenvoudig gezegd: rokers kunnen een hogere uitkering krijgen omdat zij nu eenmaal een lagere levensverwachting hebben." Hogere uitkering
De Rokerslijfrente van Paerel Leven biedt de roker bij eenzelfde koopsom een periodieke uitkering die hoger is dan die van de lijfrentepolis voor niet-rokers. Het positieve verschil kan aanzienlijk zijn. De maximale meeropbrengst van de Paerel Leven Rokerslijfrente kan oplopen tot ruim 16% ten opzichte van polissen die momenteel in Nederland op de markt beschikbaar zijn. Met de unieke Rokerslijfrente van Paerel Leven zal de roker dus meer te besteden krijgen.