Ingezonden persbericht


Juniper Networks in Leiderskwadrant van Magic Quadrant voor Network Intrusion Prevention Systems

Juniper geselecteerd op basis van uitvoerbaarheid beleid en compleetheid visie

Schiphol-Rijk, 29 februari 2008 - Juniper Networks is door Gartner geplaatst in het Leiderskwadrant van het Magic Quadrant voor Network Intrusion Prevention Systems Appliances. Dit staat in het onlangs gepubliceerde rapport 'Magic Quadrant for Network Intrusion Prevention Systems (IPS) Appliances 1H08'. Gartner evalueerde voor dit rapport leveranciers op basis van een aantal criteria, waaronder de uitvoerbaarheid van beleid en de compleetheid van de visie in de IPS-markt.

Volgens Gartner bestaat de markt voor Network IPS Appliances uit inline apparatuur die full-stream samenstelling en diepgaande inspectie van netwerkverkeer uitvoert. IPS Appliances bieden hierdoor detectie op basis van diverse methoden, waaronder signatures, detectie van afwijkende protocollen en gedrag of heuristiek. In het rapport stelt Gartner dat 'leiders vooruitgang en inzet tonen in alle uitvoerings- en visiecategorieën. Hun activiteiten verhogen de concurrentiedrempel voor alle producten in de markt en hebben invloed op waar de markt zich naartoe beweegt. Om leider te blijven, moeten leveranciers bewijzen dat ze succesvolle IPS-projecten hebben opgeleverd en de concurrentie voorblijven. Leiders produceren oplossingen met een hoge 'signature'-kwaliteit en weinig vertraging, gaan innovatief om met klantuitdagingen en hebben een breed productportfolio'.

"Naast het Leiderskwadrant voor Network IPS, is Juniper ook geplaatst in de Magic Quadrants voor Enterprise Network Firewalls, SSL VPN en WAN Optimization Controllers. Dit onderstreept hoe we ons inspannen om hoogwaardige technologie te leveren die de standaard vormt voor netwerken met hoge prestaties", zegt Mark Bauhaus, vicepresident en algemeen directeur Service Layer Technologies van Juniper Networks. "Het beveiligingsteam van Juniper ondersteunt onze IDP Appliances, die beschermen tegen continu veranderende bedreigingen en kwetsbaarheden. Daarnaast profiteren onze klanten van ons centraal beheer van alle firewall, Unified Threat Management en IDP Appliances. Onze klanten beschikken daardoor over meer controlemogelijkheden en ze voldoen sneller aan hun beveiligingseisen, terwijl ze de operationele efficiëntie verbeteren."

Het volledige rapport 'Magic Quadrant for Network Intrusion Prevention System Appliances, 1H08' is te vinden op: http://mediaproducts.gartner.com/reprints/juniper/vol3/article3/article3.html.

Over Juniper Networks
Juniper Networks, Inc. loopt voorop in hoogwaardige netwerktechnologie. Juniper biedt een betrouwbare netwerkinfrastructuur waarmee bedrijven snel kunnen reageren op ontwikkelingen. Dat zorgt voor een snelle inzet van services en applicaties via één enkel netwerk. Daardoor kunnen bedrijven optimale prestaties leveren. Meer informatie is beschikbaar op www.juniper.net.

Ingezonden persbericht