Ingezonden persbericht


Royale appartementen in topsegment op steenworp van centrum Bouwbedrijf Lont realiseert energiezuinigste appartementen van Leeuwarden.

Bouwbedrijf Lont in Sint Annaparochie gaat in de Pier Panderstraat/Tramstraat de energiezuinigste appartementen van Leeuwarden bouwen. Het is namelijk de eerste keer dat er een Leeuwarder appartementencomplex wordt uitgerust met een collectief warmtepompsysteem. De extra investering wordt terugverdiend door aanmerkelijk lagere energiekosten. Ook de zeventien zorgappartementen voor Palet in de Tramstraat, eigendom van Nieuw Wonen Friesland, worden op het innovatieve systeem aangesloten.

Andere aantrekkelijke voordelen van de acht Lont-appartementen in de Pier Pander State zijn de meer dan royale omvang (230 m2), hoogwaardige afwerking, twee eigen parkeerplaatsen en de ligging op een steenworp afstand van het centrum van Leeuwarden. Ook worden de toekomstige bewoners begeleid door een binnenhuisarchitecte bij de indeling en inrichting van hun appartement.

Innovatieve bouwer

Met het project Tramkwartier, ontworpen door AG Nova Architecten in Leeuwarden, maakt Bouwbedrijf Lont de naam van innovatieve bouwer wederom waar. Het bedrijf speelt in op de groeiende behoefte aan energiezuinige appartementen. Een vraag die wordt versterkt door de invoering van het Energielabel voor koopwoningen. Ook vormen warmtepompsystemen de toekomst. De verwachting is dat er steeds meer woningen en appartementen door middel van dit systeem zullen worden verwarmd. Door nu al op die ontwikkelingen in te spelen, bouwt Bouwbedrijf Lont een voorsprong op.

Comfortabel

Het toepassen van het collectieve warmtepompsysteem betekent een comfortabel woonklimaat. Het appartement wordt verwarmd door vloerverwarming. Voor de warmtebron wordt een warmtepomp toegepast in combinatie met een collectieve CV-ketel. Deze ketel gaat alleen werken als er sprake is van maximale afname van warmte door de bewoners en voor het gebruik van warm tapwater.

Het warmtepompsysteem haalt de energie uit de grond. In de wintermaanden zorgt de warmtepomp voor warmte in de aangesloten woningen. Het systeem kan het appartement in de zomermaanden een aantal graden koelen (topkoeling), maximaal vier tot vijf graden Celsius. Door het toepassen van het energiezuinige warmtepompsysteem is een gasaansluiting in het appartement overbodig.

Start verkoop tijdens Huis & Tuin

De officiële verkoop van de appartementen in de Pier Pander State start tijdens de beurs Huis & Tuin, van 6 tot 9 maart in het Expocenter FEC in Leeuwarden. Meer informatie over het nieuwbouwproject én het collectieve warmtepompsysteem is verkrijgbaar in de stand van Bouwbedrijf Lont, nummer: 4102 De bouw van het complex start begin van de zomer. Naar verwachting wordt de Pier Pander State in het voorjaar van 2010 opgeleverd.

(Noot voor de redactie,