Persberichten stad Utrecht, 09.00 uur

Utrecht, 29-02-2008

Bromfietscontrole

UTRECHT De politie heeft donderdagavond op twee locaties een bromfietscontrole uitgevoerd.

Door motorrijders van de politie werden de bestuurders naar de controleplaatsen aan de Joseph Haydnlaan en de Castellumlaan gebracht. In totaal werden 55 bromfietsen gecontroleerd. Bij 32 bestuurders was alles in orde. Voor de overige 23 bestuurders schreef de politie 35 bekeuringen uit voor onder andere een te hoge constructiesnelheid, het niet kunnen tonen van een rijbewijs, het niet dragen van de helm, gladde banden en slechte remmen.

Aangehouden voor overlast en vernieling

UTRECHT Op de Tiberdreef heeft de politie een jongen aangehouden omdat hij met een aantal vrienden overlast had veroorzaakt en brand in prullenbakken had gesticht.

De politie werd rond 21.05 uur door personeel van de NS gebeld omdat zij een jongen vasthadden die brand had gesticht. Ter plaatse troffen agenten bij het Overvecht station de

14-jarige jongen uit Utrecht aan. Hij had samen met een aantal vrienden eerst op het station in Bilthoven en nu op het station Overvecht zich misdragen en prullenbakken in de brand gestoken. De jongen had diverse vervoersbewijzen op zak die vervalst waren. Hierop werd hij aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Burger houdt autokraker aan

UTRECHT Donderdagavond heeft een getuige op de Amsterdamsestraatweg een autokraker op heterdaad aangehouden.

Omstreeks 18.15 uur kreeg de politie een melding dat een getuige een autokraker op de Amsterdamsestraatweg ter hoogte van de kruising met de Geraniumstraat had aangehouden. De verdachte zou zich hevig verzette tegen zijn aanhouding. Ter plaatse troffen agenten een 28-jarige man uit Utrecht aan. De man had zojuist een 16-jarige jongen uit Utrecht aangehouden omdat hij had ingebroken in een geparkeerd voertuig. Samen met een aantal omstanders werd de jongen in afwachting van de politie in toom gehouden. De jongen werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Auto in de brand

UTRECHT Op de Montfoortlaan brandde donderdagavond een auto uit. De politie doet onderzoek naar de oorzaak.

Rond 21.05 uur kreeg de politie een melding dat een auto in de brand stond op de Montfoortlaan. Ter plaatse trof de politie en brandende auto aan. De brandweer heeft de brand geblust. De auto is weggesleept. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT Op de 2de Atjehstraat heeft de politie donderdagmiddag een man aangehouden omdat hij een fiets had gestolen.

Getuigen belden omstreeks 17.05 uur naar de politie omdat zij zagen dat een man een fiets wilde stelen. Een getuige liep achter de verdachte aan en hield hem tegen in afwachting van de komst van de politie. Ter plaatse troffen agenten de 24-jarige verdachte uit Utrecht aan. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Oudegracht heeft de politie een vrouw aangehouden voor het plegen van een diefstal.

Personeel van de winkel zag omstreeks 15.20 uur een vrouw zich verdacht gedragen. Plotseling werd gezien dat de vrouw diverse kledingstukken en drie paar schoenen in haar tas stopte en vervolgens zonder af te rekenen de winkel wilde verlaten. Het personeel greep in en hield de vrouw buiten de winkel aan. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de 38-jarige vrouw uit Utrecht voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Auto in brand

UTRECHT Op de Bakkerstraat vloog donderdagmorgen een bestelbusje in de brand. De politie onderzoekt de oorzaak.

Rond 05.30 uur kreeg de politie een melding dat er brand woedde in een auto die in de Bakkerstraat stond. Ter plaatse troffen agenten een bestelbusje aan. Het busje stond in lichterlaaie. Achter het bestelbusje kwam plotseling een man te voorschijn. De man bleek de bestuurder van het busje te zijn. Hij kon zich nog net in veiligheid brengen. De brandweer heeft de brand geblust. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.