Gemeente Gulpen-Wittem

PERSBERICHT

'Best practice'-erkenning voor jaarverslag Gulpen-Wittem

Kordes-verkiezing 2007

Gulpen-Wittem - 29 februari 2008 - De gemeente Gulpen-Wittem heeft haar financiële jaarverslag over 2006 laten beoordelen door een vakkundige en onafhankelijke jury. Deze jury bekijkt welke publieke organisatie het beste (financiële) jaarverslag heeft gemaakt. Gulpen-Wittem heeft van de jury de erkenning 'best practice' ontvangen. De jury gaf deze erkenning omdat ze het uitzonderlijk vond dat de gemeente per programma op een overzichtelijke wijze de voorgenomen en de gerealiseerde resultaten had weergegeven.

Alle deelnemers die hun jaarverslag laten beoordelen, maken kans op de Kordes-Trofee. Met de Kordes-verkiezing wil de jury bevorderen dat meer bedrijven en overheden zorgdragen voor een transparante en kwalitatief goede verslaggeving en publieke verantwoording aan hun belanghebbenden.

beoordeling

De jury was niet alleen positief over de uitleg over de beoogde doelstellingen per programma. Ook vond de jury het uitzonderlijk dat Gulpen-Wittem duidelijk aangaf in hoeverre deze doelen al zijn gerealiseerd in samenhang met de daarvoor gemaakte kosten. De jury heeft de gemeente ook enkele verbeter- en aandachtspunten meegegeven. Bij het uitbrengen van volgende jaarverslagen zal de gemeente deze toepassen. Tegen betaling van legeskosten kunnen belangstellenden een kopie van jaarverslagen ontvangen. Het eerstvolgende jaarverslag van Gulpen-Wittem (over 2007) komt omstreeks juli 2008 uit. Gulpen-Wittem heeft haar jaarverslag ingestuurd, omdat ze op die manier haar belang wil onderstrepen dat ze hecht aan een goede publieke en transparante verantwoording van de besteding van de middelen.

trofee

De trofee is vernoemd naar F.G. (Frans) Kordes. Als voormalig president van de Algemene Rekenkamer is hij een van de juryleden. De trofee werd voor het eerst in 1995 uitgereikt.

Einde bericht