Politie Amsterdam-Amstelland



Gewapende man aangehouden in West / Houtrijkstraat (29/02/08)

Dankzij een oplettende motoragent is donderdagmorgen rond 8.30 uur een 18-jarige jongeman aangehouden aan de Houtrijkstraat. De politie verdenkt hem van het voorbereiden van een gewapende overval. De man reed zonder helm op een scooter en werd door een motoragent in eerste instantie staande gehouden op de Knollendamstraat. Toen de agent hem om het contactsleuteltje van de scooter vroeg, startte de man meteen zijn voertuig en reed hard weg. De motoragent zette de achtervolging in. Onderweg botste de man tegen een hek. Hij viel op de grond, maar stond meteen weer op en vervolgde zijn vlucht te voet. Tijdens het rennen, gooide de verdachte een voorwerp, later bleek dat een vuurwapen, onder geparkeerde auto's in de buurt. Kort daarop kon hij worden aangehouden op de Houtrijkstraat. Zijn bromfiets bleek van diefstal afkomstig. De verdachte is in verzekering gesteld. Het speciale overvallenteam in Amsterdam West doet onderzoek naar zijn mogelijke betrokkenheid bij gewapende overvallen.

Politie treedt op tegen bromfietscriminaliteit / Westerpark (29/02/08)

De politie gaat vanaf 1 maart in samenwerking met de milieupolitie van het Westerpark optreden tegen brom- en snorfietsen die niet zijn voorzien van een goedgekeurde kentekenplaat. Eigenaren lopen kans op een flinke bekeuring.

Vanaf één januari 2007 is het verplicht dat brom- en snorfietsen zijn voorzien van een geldige en goedgekeurde kentekenplaat. Zonder een kentekenplaat kunnen deze voertuigen niet zijn verzekerd. Ter bestrijding van de criminaliteit en andere misstanden rond brom- en snorfietsen gaan de diensten nu gezamenlijk optreden. Rijdende en geparkeerde voertuigen zonder kentekenplaat worden vanaf één maart in beslag genomen. Als de eigenaar bekend is krijgt deze een proces-verbaal die op kan lopen tot wel vijfhonderd euro. Twee inbrekers aangehouden / Jan Evertsenstraat (29/02/08)

Dankzij een buurtbewoner heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag twee mannen van 19 en 22 jaar aangehouden die probeerden in te breken in een winkel in de Jan Evertsenstraat. Een derde persoon wist te ontkomen.

De getuige hoorde dat de winkelruit werd ingegooid en belde snel de politie. Toen de agenten ter plaatse kwamen probeerden de verdachten zich te verschuilen in een portiek. Dat mocht niet meer baten, want de getuige was oplettend en dirigeerde de politiemensen naar de schuilplaats, waar de twee zijn aangehouden.
Koperdief aangehouden / Provinciale weg (29/02/08)

Een 48-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is donderdagavond op een bedrijfsterrein aan de Provinciale weg aangehouden. Hij probeerde enkele rollen koperdraad te stelen maar werd betrapt door de beveiligingsmedewerker. De beveiliger zag de verdachte op bewakingsbeelden zijn slag slaan en hield hem kort daarna op het terrein aan. De gewaarschuwde politie nam de man over en heeft hem ingesloten voor een verder onderzoek. De rollen draad die al over het hek waren gegooid zijn in beslag genomen.