Ingezonden persbericht


Rijswijk, 29 februari 2008

Persbericht

HOFAM-opleiding bestaat 25 jaar

RIJSWIJK - In 1983 begon NIVE met de HOFAM opleiding: de post-HBO opleiding voor controllers. Inmiddels is de HOFAM uitgegroeid tot een belangrijke schakel in de carrière van vele mensen in de financiële wereld. Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de HOFAM is een boekje verschenen met daarin 25 + 1 testimonials van mensen die in al die jaren bij de opleiding betrokken zijn geweest

Eind 1981 werd binnen NIVE en het NIBIN, het Nederlandse Instituut voor Beleidsinformatie geconstateerd dat er behoefte was aan een nieuwe praktische opleiding voor administrateurs en controllers. Binnen NIVE zijn toen initiatieven genomen om een post-HBO-opleiding te ontwikkelen. Deze opleiding kreeg de aanduiding HOFAM-opleiding (officieel Opleiding voor HOger Financieel en Administratief Management). Begin 1983 startte er in Utrecht een dag- en een avondgroep, terwijl ook in Rotterdam een daggroep met de leergang begon. Besloten werd elk voorjaar en najaar een opleiding te starten. Tegenwoordig zijn er dagopleidingen in Utrecht, Eindhoven en Zwolle, en is er in Utrecht ook een avondopleiding.

De testimonials in de jubileumpublicatie schetsen een duidelijk beeld van de HOFAM. Het is een opleiding met een goede mix van theorie en (veel) praktijk. Een opleiding die zich ook steeds verder ontwikkelt en vernieuwt. En bovendien een opleiding die voor veel mensen een belangrijke impuls heeft gegeven aan hun carrière. Of dat nu in de hoogte, of in de breedte is.

De HOFAM-opleiding leidt in twee jaar op tot Qualified Controller (QC), een door de praktijk erkende titel. In de afgelopen 25 jaar hebben meer dan 4.000 cursisten die titel behaald. En nog steeds ligt de HOFAM goed in de markt, getuige de constante toestroom van nieuwe studenten.

NIVE, Nederlandse Vereniging voor Managers, is de Nederlandse vereniging van en voor bestuurders en leidinggevenden. Leden zijn zowel ondernemingen, organisaties en (overheids)instellingen als de individuele managers daarvan. Het doel van NIVE is het persoonsgericht ondersteunen van managers bij het ontwikkelen, verbeteren en vergroten van hun mogelijkheden, management- en leiderschapsvaardigheden. Meer informatie over NIVE is te vinden op www.manager.nl.

(