Gemeente Zandvoort


29 02 2008

Procedure bestemmingsplan Bentveld in de finale

De gemeenteraad heeft inmiddels het bestemmingsplan Bentveld vastgesteld. De raad heeft bij het vaststellen wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Er is rekening gehouden met enkele ingebrachte zienswijzen, zoals officieel de reacties heten. Nu is het tijd om de volgende stappen in de procedure te zetten.

Procedure
Het vastgestelde bestemmingplan ligt met ingang van 22 februari 2008 gedurende zes weken ter visie bij de centrale balie in het raadhuis alsmede de bibliotheek. Daarnaast is er een exemplaar ter visie gelegd bij het woonzorgcomplex de Bodaan aan de Bramenlaan. Degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, kan nu, gedurende de termijn van de terinzagelegging, tegen het bestemmingsplan schriftelijk bedenkingen indienen bij Gedeputeerde Staten van Noord Holland. Degene die aantoont niet in de gelegenheid te zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen, kan eveneens een bedenking bij Gedeputeerde Staten indienen. Voorts kan iedereen gedurende voormelde termijn zijn bedenkingen schriftelijk kenbaar maken bij voormeld college van Gedeputeerde Staten tegen de door de raad bij de vaststelling van het plan daarin aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Goedkeuring Provincie
Verwacht mag worden dat de Provincie binnen zes maanden na afloop van de tervisielegging een besluit zal nemen omtrent het al dan niet goedkeuren of een gedeeltelijke goedkeuring van het bestemmingsplan. Met een goedkeuring bekrachtigt de Provincie het bestemmingsplan en wordt het de toetssteen voor de ontwikkeling, bijvoorbeeld als iemand die in het bestemmingsplangebied woont zijn huis wil uitbreiden of een schutting wil verhogen.

Meer weten?
Ga op deze website naar Actueel>Plannen en Projecten> Actuele bestemmingsplannen