Profit-sector: meer verdienen én meer tevreden


Tilburg, 20080229 -- Dat medewerkers in de profit-sector gemiddeld genomen meer verdienen dan mensen werkzaam in de non-profit, is wel bekend. Maar dat profit-medewerkers ook nog eens meer tevreden zijn met hun werk, is de opvallende conclusie van het nieuwste onderzoek van onderzoeksbureau SatisAction. Het onderzoek onder vijftienduizend werknemers vond plaats in het kader van het jaarlijks terugkerende Beste Werkgevers Onderzoek van weekblad Intermediair.

Onderzoeksbureau SatisAction verrichtte afgelopen jaar werktevredenheidsonderzoek onder 14.498 medewerkers afkomstig uit 71 organisaties in de profit-sector en non-profitsector. Dit onderzoek gebeurde in het kader van het Intermediair Beste Werkgevers Onderzoek, dat dit weekblad sinds een aantal jaren houdt.

Profit-medewerkers zijn over de gehele linie significant meer tevreden dan medewerkers in de non-profit. Zij beoordelen hun werktevredenheid met een gemiddeld rapportcijfer van 7.5. Binnen de non-profit is dit een 7.2.

Medewerkers in de profit halen meer voldoening uit hun werk dan non-profit medewerkers. Ook de werksfeer en het contact met directe collega's ervaren zij als meer plezierig. Ten opzichte van non-profit medewerkers kunnen profit-medewerkers meer zelf bepalen hoe zij hun werk aanpakken en hebben zij meer invloed op het werktempo. Ook ervaren zij een lagere werkdruk.

Een groot verschil tussen de profit-sector en de non-profit sector is het verschil in doorgroeimogelijkheden. Ruim de helft van de profit-medewerkers ervaart voldoende mogelijkheden om hogerop te komen. In de non-profit is dit slechts eenderde.

Profit-medewerkers ervaren beduidend meer werkgeluk dan non-profit medewerkers. Hoogstwaarschijnlijk komt dit omdat zij meer regelmogelijkheden in hun werk hebben. Binnen de profit zijn de lijnen relatief kort. Hierdoor hebben medewerkers meer invloed op hun werk. Dit heeft een gunstige invloed op de voldoening die zij in het werk ervaren, de werksfeer en de werkdruk. Deze regelmogelijkheden, gecombineerd met doorgroeimogelijkheden maakt dat profit-medewerkers vaker dan mensen in de non-profit sector het gevoel hebben dat zij een gouden toekomst tegemoet gaan.





Ingezonden persbericht