Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard


Hoogheemraadschap neemt unieke brug in gebruik

PERSBERICHT

Op 29 februari vervangt het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard de fiets- en voetgangersbrug in het recreatiegebied in Krimpen aan de Lek, de zogenoemde Krilpadbrug. Een brug van een bijzonder materiaal met een unieke fundering. De brug wordt op feestelijke wijze in gebruik genomen.

Dijkgraaf Oosters en portefeuillehouder De Jong worden bij de officiële openingshandeling ondersteund door jeugdleden van de Scouting Admiraal de Ruyter uit Krimpen aan de Lek. De scouting is speciaal uitgenodigd, om de relatie tussen duurzaamheid, milieu en toekomst te benadrukken.

Bij het uitvoeren van de waterschapstaken heeft Schieland en de Krimpenerwaard oog voor innovatieve oplossingen. Door bij deze brug te kiezen voor een innovatief materiaal - koolstof composiet, ontwikkeld voor de vliegtuigbouw - is bij de productie ervan dertig keer minder CO2 uitstoot dan bij een traditionele constructie. Beter voor milieu, nu en in de toekomst, want ook het onderhoud geeft minder belasting op het milieu. Daarnaast is ook de fundering vervangen door drijvende opleggingen van hetzelfde materiaal; hierdoor hoeft niet geheid te worden.

De producent van de brug, FiberCore Europe is gespecialiseerd in de toepassing van koolstof composiet en heeft in opdracht van Schieland en de Krimpenerwaard maatwerk geleverd.

Meer informatie

Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met het team Klanteninformatie van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, telefoonnummer 010 45 37 372.

luchtfoto_small.jpg (20 Kb)