CDA

Ferrier: Steun voor bemiddelaars Kenia-conflict

Deze week sprak de Tweede Kamer over de gespannen situatie in Kenia. CDA kamerlid Kathleen Ferrier uitte haar medeleven met de familie van de slachtoffers van het geweld.

âDe CDA-fractie heeft grote zorgen over de ontwikkelingen in Kenia. Ons meeleven gaat uit naar de slachtoffers van de gewelddadigheden, de mensen op de vlucht, mensen die hun geliefden op afschuwelijke wijze verloren hebben. De wereld is verbijsterd over wat er gebeurd is na de verkiezingen van 27 december. We zijn nu maanden verder en hoewel er hoop is, is er nog geen aanvaardbaar akkoordâ, aldus Ferrier.

Het kamerlid benadrukte dat er haast gemaakt moet worden met een oplossing, maar dat de Afrikaanse Unie daar alle ruimte voor moet krijgen. âDat betekent natuurlijk niet dat wij niets doen, mijn fractie ondersteunt dan ook van harte de beslissing van de minister voor Ontwikkelingssamenwerking om de bemiddeling financieel te ondersteunen. De internationale gemeenschap moet onverkort laten zien dat de problemen in het land hoog op de internationale politieke agenda staanâ, zo zei Ferrier. Ze vroeg de minister welke mogelijkheden hij ziet om vanuit Nederland en Europa druk op de ketel te houden. Het kamerlid sprak vervolgens haar steun uit aan de stelling dat het voorlopig geen âbusiness as usualâ is voor wat betreft de ontwikkelingshulp aan Kenia. Tot slot vroeg de CDAâster de minister hoe hij gezien het grote belang van bedrijfsleven voor de ontwikkeling van een land, de ontwikkeling van het midden- en kleinbedrijf in Kenia meer en betere kansen denkt te kunnen geven.
---