Gemeente Hilversum

Collectieve ziektekostenverzekering in trek

29 februari 2008
Het aantal Hilversummers met een collectieve ziektekostenverzekering is sinds november vorig jaar gestegen van 2012 naar 2483 deelnemers, een toename van 23,4%.

De stijging is een direct gevolg van het collegebesluit, begin november, om de gemeentelijke bijdrage per verzekerde van 8,50 naar 10 euro te verhogen. Mensen met een minimum inkomen (= 130% van het sociaal minimum) kunnen in 2008 en 2009 als gevolg daarvan gemakkelijker deelnemen aan de collectieve ziektekostenverzekering die de gemeente en zorgverzekeraar Agis eerder overeenkwamen. De zorgverzekering kent een aanvullend pakket met een zeer uitgebreide dekking (inclusief de eigen bijdrage thuiszorg) voor een gewone prijs. Ongeveer de helft van de deelnemers ontvangt momenteel een bijstandsuitkering, ruim de helft heeft een laag inkomen.

Wethouder Karin Walters is blij verrast met het resultaat. "Ik had rekening gehouden met 300 nieuwe aanmeldingen, het zijn er uiteindelijk maar liefst 471 geworden. Dat wil zeggen dat we veel potentiële klanten via de krant en persoonlijke brieven hebben kunnen bereiken. Dat de medewerkers van het Info-Loket Rondkomen tal van vragen hebben afgehandeld, heeft zeker aan het succes bijgedragen. Voor mensen met een laag inkomen is het van groot belang dat ze een betaalbare verzekering hebben die veel extra kosten dekt. Ze komen dan niet voor onverwachte tegenvallers te staan, die ze moeilijk kunnen opvangen."

Met ingang van een nieuw jaar kunnen mensen overstappen naar een andere ziektekostenverzekering. De ziektekostenverzekering bij de oude verzekeraar loopt dan af in december en de nieuwe verzekering start in januari. De inschrijving voor de collectieve ziektekostenverzekering is dus nu gesloten. Komende november en december kan men zich weer aanmelden om mee te doen aan de collectieve ziektekostenverzekering per januari 2009.

Voor meer informatie over de collectieve ziektekostenverzekering: klik op de link aan de rechterkant van dit scherm.
U kunt ook contact opnemen met het Telefonisch Informatiecentrum (TIC): 035-6292700.