Openbare bibliotheek Amsterdam


OBA Ladies Night

19 feb 2008 - 12:31

Vrijdag 29 februari (schrikkeldag) is het weer zover. De OBA Ladies Night wordt weer georganiseerd. Deze keer in de Centrale Bibliotheek op de 4e etage (muziekplein). De avond begint om 19.00 uur. Met o.a. Susan Smit, Elle van Rijn en een zoencollege. De toegang is gratis, maar er moet wel gereserveerd worden.

De interviews zijn in handen van Kunststof presentatrice Jellie Brouwer.

Op en top Lady Susan Smit opent Ladies Night. Haar roman Wat er niet meer is verscheen eind 2007 en kreeg prachtige reacties, niet alleen van de pers maar ook van collega-schrijvers als Arthur Japin en Jan Siebelink.
Susan was ooit fotomodel en studeerde Culturele Studies in Amsterdam. Zij werkt nu al jaren in de journalistiek en als schrijver. Zij publiceerde enkele boeken (oa. Heks, Wijze vrouwen en De zweefmolen) en heeft vaste columns in Marie Claire, Happinez en BOEK. Naast haar werk als auteur en columniste is Susan bekend van haar wekelijkse boek-recensies bij Goedemorgen Nederland. Verder is Susan een van de initiatiefneemsters van schrijverscollectief Writers on Heels. Deze vrouwelijke auteurs deinzen er niet voor terug om literatuur met de nodige zwier te presenteren.
Zie ook www.susansmit.nl

Na Susan Smit betreedt Dieke van Ewijk het podium. Zij zal het publiek een Zoen-college geven.
Dieke van Ewijk groeide op in een woongroep in Amersfoort, studeerde Bouwkunde in Delft en werkte als divemaster op het Thaise eiland Ko Phi Phi.
Haar boek Zoenen! verscheen eind 2007. Het onderwerp komt niet uit de lucht vallen, want Dieke heeft samen met een vriendin in 2003 Zoenmuseum het Kuskabinet bedacht, ontworpen en gebouwd voor festival De Parade. Vanwege het succes besloot Dieke na de Parade verder te gaan in de zoenbusiness. Sindsdien geeft ze zoencolleges en treedt ze regelmatig op als deskundige in radio- en televisieprogramma's. Zie ook www.zoenmuseum.nl

Voor de pauze luisteren wij ook naar Elle van Rijn. Elle volgde de toneelacademie in Maastricht, werd gecontracteerd door het Noord Nederlands Toneel en was met regelmaat als actrice te zien op het toneel. Ook werd zij ontdekt door film en televisie en is haar stem vaak te horen in radio- en tv-commercials en in tekenfilms. In 2006 werd Elle ook nog auteur. Van haar debuut De tragische geschiedenis van mijn succes verscheen onlangs een door haarzelf ingesproken luisterboek. Ladies Night heeft de primeur van haar tweede roman De hartbewaakster: dit boek is dan nét een dag eerder verschenen, op 28 februari.
Zie ook www.ellevanrijn.nl

In de pauze kunt u boeken kopen en laten signeren. En er is muziek.

Tot slot beklimmen Elleke van Duin en Marian Hoefslag het podium. Zij vertellen alles over vrouwen en geld, naar aanleiding van hun te verschijnen financiële bijbel voor vrouwen: Goudmijn. Goudmijn verschijnt in maart, maar nu alvast geven de auteurs u een voorproefje. Want veel vrouwen weten slecht hoe het met hun persoonlijke financiële situatie is gesteld.
Elleke is journalist en schrijft freelance voor bladen als JAN, AvantGarde en Red. daarnaast schrijft zij ook voor ANP en Het Parool, maakt zij brochures en persberichten voor diverse bedrijven. Marianne werkte bij buitenlandse zakenbanken op het terrein van investeringen, fusies en overnames. In 2004 heeft zij haar eigen bedrijf opgericht en beheert en ontwikkelt zij vastgoedbeleggingsfondsen.

Maak een SMS-gedicht en win een boekenpakket!
Een SMS bevat maximaal 160 tekens inclusief wit. Maak binnen die 160 tekens een SMS- gedicht, neem het mee in je mobiele telefoon en SMS dit aan het begin van Ladies Night naar het daar aangegeven nummer. Aan het eind van Ladies Night wordt de winna(a)r(es) bekendgemaakt.

Toegang: gratis
Reserveren gewenst: klantenservice@oba.nl of 020-5230801 (Mannen zijn welkom, maar alleen onder begeleiding van een vrouw.)