Ingezonden persbericht


Zeelandse Halfvastenfeesten groter dan ooit!


Organisatie Halfvastenfeesten pakt flink uit tijdens 40 jarige jubileum Halfvastenoptocht

Zeeland (NB), 20 februari 2008 - Over anderhalve week vindt in dorp Zeeland de traditionele Halfvastenoptocht voor de 40ste keer plaats. Dit wordt drie dagen lang groter dan ooit gevierd tijdens het Halfvastenweekend. Van vrijdag 29 februari tot en met zondag 2 maart wordt een spectaculair feestprogramma gepresenteerd voor jong en oud. Diverse indrukwekkende circusvoorstellingen, een heus kermisterrein met spannende attracties, een gigantische vuurwerkshow en live optredens van diverse topartiesten en dj's zijn zomaar wat elementen waar het Halfvastenweekend uit bestaat. Daarnaast is de Halfvastenoptocht dit jaar voor het eerst sinds jaren geheel gratis toegankelijk voor het publiek. De organisatie rekent dit jaar op een recordaantal bezoekers.

Halfvastenfeesten
De Halfvastenfeesten trappen vrijdag 29 februari af met een grandioos Schlagerfestival in samenwerking met onder andere Dennie Christian, Freddy Breck, het Alpen Trio, de Palmiger Spätzen en Werner Redlich. Ook de Nacht van Halfvasten op zaterdag begint spectaculair met een gigantische vuurwerkshow. Een vuurwerkspektakel van een dergelijk kaliber is zelden in Nederland vertoond! Na afloop van dit spektakel zal het feest zich voortzetten in één van de twee gigantische feesttenten.

Extase
Diverse top artiesten als Jeroen van der Boom, René Schuurmans en de 3js zullen live optreden. De presentatie tijdens deze feestavond is in handen van de charmante Lieke van Lexmond. De feesttent waar dit alles in plaatsvindt, is met een vloeroppervlak van meer dan 3000m2 voor Nederlandse begrippen ongekend groot! In een tweede feesttent waar plaats is voor meer dan 2000 feestgangers, kunnen liefhebbers van populaire dance en club muziek compleet uit hun dak gaan. Top dj's als Sidney Samson, Skitzofrenix en Gregor Salto zullen het publiek die avond in extase brengen met de lekkerste house- en clubmuziek! Niemand minder dan Lady Bee is die avond de MC.

Jubileum
Het absolute hoogtepunt van het Halfvastenweekend is natuurlijk de 40e Halfvastenoptocht op zondag 2 maart. Aan de jubileumeditie doen dit jaar een recordaantal deelnemers mee. Dit geeft de 40ste editie van deze prachtige optocht een extra feestelijk tintje. Om 13.30 uur wordt de optocht op spectaculaire wijze geopend door burgemeester mevrouw W. Doorn van de gemeente Landerd. Zij zal traditiegetrouw het 'startschot' geven voor de optocht vanaf de VIP tribune op 't Heuveleind-plein aan de Kerkstraat in Zeeland.

Live muziek
Op Halfvastenzondag zal niet alleen op het evenemententerrein aan de Reekseweg van alles te doen zijn. In het centrum van Zeeland worden tijdens de optocht ook velerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Op het Kerkplein wordt het publiek getrakteerd op swingende live muziek van verschillende bandjes en diverse artiesten.

Gratis naar het circus
Tevens zal Europa's grootste en bekendste circus, Circus Boltini, tijdens het Halfvastenweekend speciaal naar Zeeland afreizen. In samenwerking met het Groot Russisch Staatscircus van Moskou presenteren zij een speciaal opgezette show. De organisatie van de Halfvastenfeesten stelt voor de vijf voorstellingen ruim 6000 gratis kaarten beschikbaar. Alle basisschoolkinderen, ouderen en gehandicapten van de gemeente Landerd mogen gratis naar het circus!

Tickets
Kaarten voor het Schlagerfestival en de Nacht van Halfvasten zijn online te bestellen via www.halfvastenfeesten.nl. Ook het volledige overzicht van alle voorverkoopadressen is te vinden op de officiële website van de Halfvastenfeesten. Kaarten voor de vrijdag en de zaterdag kosten in de voorverkoop slechts E 10,- per stuk. Aan de kassa kosten de kaarten E 15,- per stuk.