Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Landerdse ouderen blij met gul gebaar organisatie Halfvastenfeesten

Ruim 6000 basisschoolkinderen, gehandicapten en ouderen uit Landerd gratis naar het circus

Zeeland (NB), 29 januari - Vanwege het 40 jarige jubileum van de Zeelandse Halfvastenoptocht, pakt de organisatie dit jaar groots uit. Voor het eerst in de historie is de optocht geheel gratis toegankelijk. Rondom de Halfvastenoptocht is dit jaar een compleet feestweekend georganiseerd. Ook het Groot Russisch Staatscircus van Moskou zal dat weekend zijn intrek nemen. In samenwerking met Europa's grootste en bekendste circus, Circus Boltini, presenteren zij een speciaal opgezette show. De organisatie van de Halfvastenfeesten trakteert de inwoners van Landerd op ruim 6000 gratis kaarten!

Jubileum
De organisatie van de Halfvastenfeesten wil dit 40 jarige jubileum in het bijzonder met de Landerdse gemeenschap vieren. In dat kader nodigt de organisatie alle basisschoolkinderen, gehandicapten en ouderen van Landerd uit om gratis naar één van de voorstellingen op 29 februari, 1 of 2 maart te komen. "We zijn blij verrast met dit gulle gebaar van de organisatie van de Halfvastenfeesten", vertelt Ria Boley welbekend en betrokken bij diverse activiteiten in het Landerdse stralend. "Voor deze doelgroepen is het prachtig dat ze een gratis dagje uit aangeboden krijgen! Dit is dan ook al weken het gesprek van de dag", vertelt Ria lachend.

Amusement
De indrukwekkende circusvoorstellingen zijn amusement van de bovenste plank en bevatten alle elementen die bij een échte circusvoorstellen horen. Alle ingrediënten zijn aanwezig; van motorrijders die op hun razende motoren met enorme snelheid in een metalen kogel ronddraaien tot jongleur Loic die op onnavolgbare wijze met kegels, ballen en borden jongleert. En van de acrobatische equilibristen afkomstig uit Azerbeidzjan en Letland die op indrukwekkende wijze hun evenwichtkunsten op tafel en vloer vertonen tot de Russische 'huisclowns' die het publiek met hun komische en poëtische spel afwisselend doen schaterlachen en ontroeren. Dit is slechts een kleine greep uit het spetterende circusprogramma dat zeker gezien mag worden!

Grandioos
Naast een vijftal circusvoorstellingen en de gratis Halfvastenoptocht op zondag 2 maart is er nog veel meer te beleven op het evenemententerrein tijdens het Halfvastenweekend. Zo is er naast de grote feesttent een heus kermisplein ingericht met verschillende spannende attracties. Op vrijdag 29 februari trappen de Halfvastenfeesten af met een grandioos Schlagerfestival. Ook de Nacht van Halfvasten op zaterdag begint spectaculair met een gigantische vuurwerkshow. Na afloop van dit spektakel zal het feest zich voortzetten in één van de twee gigantische feesttenten. Artiesten als Jeroen van der Boom, René Schuurmans, de 3J's en verschillende top dj's zullen daar het feest compleet maken!

Gratis
Binnenkort wordt bekendgemaakt waar en hoe de gratis entreekaarten voor het circus verspreid zullen gaan worden. Kaarten voor het Schlagerfestival en de Nacht van Halfvasten zijn in de voorverkoop voor slechts E10,- online te bestellen via www.halfvastenfeesten.nl. Ook het volledige overzicht van alle voorverkoopadressen is te vinden op de officiële website van de Halfvastenfeesten. Aan de kassa kosten de kaarten E 15,- per stuk. Voor de zondag hoeven geen kaarten besteld te worden omdat zowel de optocht als het feest na afloop geheel gratis toegankelijk zijn.



Ingezonden persbericht