Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Jaarlijkse Verantwoordingsdag PvdA Haarlem op zaterdag 1 maart

PvdA legt verantwoording af met PvdA-Marathon

Zaterdag 1 maart organiseert de PvdA Haarlem haar jaarlijkse Verantwoordingsdag. Dit keer doet de PvdA-fractie dit met een zogenaamde "PvdA-Marathon". Gedurende de gehele zaterdag en de voorafgaande vrijdagavond organiseert de PvdA verschillende bijeenkomsten en activiteiten in de stad. Tijdens deze activiteiten legt de PvdA verantwoording af over een aantal onderwerpen die het afgelopen jaar erg actueel zijn geweest: welzijn, wonen, veiligheid, sport en monumenten.

De PvdA-Marathon begint vrijdag 29 februari om 18:30 met een forumbijeenkomst over sport in de businessclub van het HFC Haarlem Stadion, voorafgaand aan de voetbalwedstrijd Haarlem-Telstar. Sport is voor de PvdA een belangrijk thema. De PvdA heeft zich het afgelopen jaar onder meer ingezet voor een nieuw stadion voor voetbalclub HFC Haarlem en verbetering van honkbalstadion Pim Mulier. Ook heeft de PvdA zich sterk gemaakt voor behoud van de jeugdsportpas en een opknapbeurt voor verschillende sportvelden.

Zaterdag 1 maart hebben PvdA-raadsleden tussen 10:00 en 12:00 uur een gesprek met oud-medewerkers van welzijnsorganisatie Radius. Deze welzijnsorganisatie ging afgelopen jaar failliet en de PvdA wil graag van oud-medewerkers horen hoe het nu met hen gaat en hoe zij aankijken tegen de toekomst van het welzijnswerk in Haarlem. Dit gesprek heeft een besloten karakter.

Tegelijkertijd met deze bijeenkomst vindt tussen 11:00 en 12:00 uur een bezoek plaats aan bouwproject Ripperda. Bij dit bouwproject in Haarlem-Noord worden rond de historische Ripperdakazerne nieuwe woningen en een verzorgingshuis gebouwd.

Tussen 12:30 en 13:30 organiseert de PvdA in het Candle Theater (Bakenesserstraat 11) een discussiebijeenkomst over verslaafdenzorg in Haarlem. De PvdA is voorstander van een goede opvang voor verslaafden, maar heeft zich het afgelopen jaar ook ingezet voor vermindering van de overlast voor omwonenden. Zo is er op initiatief van de PvdA extra toezicht gekomen bij de dagopvang in het Magdalenaklooster, zodat de veiligheid voor buurtbewoners en ondernemers toeneemt. De PvdA wil graag met bewoners van de binnenstad in discussie over de verslaafdenzorg in Haarlem.

Om 12:30 start op de Grote Markt tevens een fietstocht die in het kader staat van het monumentenbeleid. Met Marianne Rietvink, initiatiefnemer van het burgerinitiatief om het aantal gemeentelijke monumenten fors uit te breiden, wordt gefietst langs een aantal locaties waar gebouwen op de nominatie staan om gemeentelijk monument te worden. De fietstocht voert onder meer langs het Rozenprieel, het Spaarne, de Transvaalbuurt, de Patrimoniumbuurt en de stationsbuurt. Ook wordt een bezoek gebracht aan het Dolhuys, waar de komende tijd de Regentenkamer wordt opgeknapt.

Deze fietstocht eindigt om 14:00 uur bij het Candle Theater (Bakenesserstraat 11). Daar vindt tussen 14:00 en 16:00 uur een discussiebijeenkomst plaats over het Haarlemse monumentenbeleid. Hiervoor zijn in het bijzonder eigenaren en bewoners van panden die op de nominatie staan om gemeentelijk monument te worden uitgenodigd. De PvdA-fractie wil graag van hen horen hoe zij aankijken tegen de geplande uitbreiding van het aantal gemeentelijke monumenten in de stad.

GeĂŻnteresseerden kunnen verschillende onderdelen van de PvdA-Marathon bijwonen. Voor meer informatie over de verschillende activiteiten kunt u kijken op www.haarlem.pvda.nl. Daar treft u ook de tekst aan van de speciale Verantwoordingskrant van de PvdA, die tevens donderdag 27 februari in het midden van weekblad De Haarlemmer verschijnt.

*** EINDE PERSBERICHT ***